ΔΙΕΘΝΗ

Ακύρωση προσευχής της Παρασκευής στην ιερή πόλη Κερμπάλα στο Ιράκ

Ακύρωση προσευχής της Παρασκευής στην ιερή πόλη Κερμπάλα στο Ιράκ

Στο Ιράκ ακυρώθηκε η μεγάλη προσευχή της Παρασκευής στην ιερή πόλη των Σιιτών Κερμπάλα εξ αιτίας της ανησυχίας για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της πόλης.

Την Κερμπάλα, όπως και τη γειτονική επίσης ιερή πόλη Νατζάφ, επισκέπτονται πολλοί Σιίτες για προσκύνημα τόσο από το Ιράκ όσο και από το εξωτερικό. Η μεγάλη προσευχή της Παρασκευής είχε ακυρωθεί και την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, στον Μόλδοβα οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν όλα τα σχολεία, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια για διάστημα δύο εβδομάδων από σήμερα, στο πλαίσιο των προσπαθειών ανάσχεσης της εξάπλωσης της επιδημίας covid-19, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Χθες ο Μόλδοβας είχε απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα όλων των αλλοδαπών από τις πληγείσες περιοχές. Στη χώρα έχουν καταγραφεί τρία κρούσματα του SARS-CoV-2 και κανένας θάνατος.

Εξάλλου, στη Γαλλία ο επικεφαλής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Leclerc δήλωσε σήμερα ότι η κρίση με τον νέο κορωνοϊό προκαλεί προβλήματα στον ανεφοδιασμό κάποιων προϊόντων στα καταστήματά της, όμως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για ελλείψεις. «Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Υπάρχουν αρκετά τρόφιμα ως το καλοκαίρι», τόνισε ο Μισέλ - Εντουάρ Λεκλέρκ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV.

Ο κ. Λεκλέρκ διευκρίνισε ότι υπάρχουν προβλήματα στον ανεφοδιασμό κάποιων προϊόντων, όπως τα ζυμαρικά, το ρύζι και το χαρτί υγείας, σε κάποια καταστήματα καθώς οι καταναλωτές κάνουν αποθέματα στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον SARS-CoV-2.

AΠΟ  ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top