ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Μόνο η 65χρονη τουρίστρια σε απομόνωση

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Μόνο η 65χρονη τουρίστρια σε απομόνωση

Μόνο η 65χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία βρίσκεται στον ειδικό χώρο του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας, τα άλλα πέντε τεστ για τον κορωνοϊό ήταν αρνητικά, δήλωσε ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε εκπομπή του «Μπαϊράκ» ο κ. Πιλλί ανέφερε ότι έχουν απολυμανθεί από ειδικές ομάδες και τα τρία ξενοδοχεία, όπου η ομάδα των 141 Γερμανών τουριστών, που ήταν μαζί με την 65χρονη στην ίδια πτήση, διαμένουν. Τα ξενοδοχεία βρίσκονται ακόμα σε καραντίνα.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, ομάδες της «πολιτικής άμυνας» προχωρούν σε απολύμανση δημοσίων χώρων, ο «δήμος» Αμμοχώστου απολύμανε χώρους στους οποίους οι Γερμανοί τουρίστες μετέβηκαν μόλις ήρθαν στα κατεχόμενα. Οι Γερμανοί βρίσκονται ακόμη στα κατεχόμενα και ό,τι έχουν ανάγκη τους το προσφέρουν, πρόσθεσε.
 
Ανέφερε επίσης ότι δύο άτομα ιατρικό προσωπικό βρίσκονται στα σημεία διέλευσης για έλεγχο, ενώ στα οδοφράγματα που λειτουργούν έγινε χθες ψεκασμός/ απολύμανση και θα γίνει και σήμερα. Λεωφορεία, είπε, που θέλουν να περάσουν με οργανωμένες εκδρομές «επιστρέφονται» ενώ η είσοδος σε άτομα που προέρχονται από τις χώρες που έχει ανακοινώσει το ψευδοκράτος ως υψηλής επικινδυνότητας, δεν επιτρέπεται (ΣΣ: Κίνα, Ιταλία, Ιράν, Ιράκ, νότιος Κορέα και επιπλέον Γαλλία και Γερμανία από χθες).
 
Συνεχίζονται και οι απολυμάνσεις σχολικών κτιρίων που είναι κλειστά, άλλοι δημόσιοι χώροι αλλά και τα τζαμιά. «Το πιο σημαντικό, ο καθένας να κάνει αυτό που του αναλογεί και να ακολουθούμε όλοι τους κανόνες υγιεινής».
 
Ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων, Ντιμάγ Τσιαϊνέρ ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα τα τρία ξενοδοχεία που είναι σε καραντίνα να παραμείνουν σε αυτή την κατάσταση για 14 μέρες, προσθέτοντας ότι στο Σαλαμίς βρίσκονται περίπου 800 άτομα. Στα άλλα δύο ξενοδοχεία, Orkid και Port View, έγινε προληπτικός έλεγχος και δεν υπήρξε ύποπτο κρούσμα.
 
Στο μεταξύ, σήμερα συνήλθε και η «ένωση δήμων» λαμβάνοντας σειρά μέτρων για τον κορωνοϊό αναβάλλοντας μέχρι νεωτέρας όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και προχωρεί σε απολύμανση δημοσίων και κοινόχρηστων χώρων.
 
Η ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν δημοσιοποίησε φωτογραφίες από τον πιο δημοφιλή κύριο εμπορικό δρόμο στην κατεχόμενη Λευκωσία, τη λεωφόρο Ντερέμπογιου, που σήμερα είναι άδεια, όπως και τα καφεστιατόρια.
 
Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν ανάφερε σήμερα ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει το κέντρο διαχείρισης κρίσεων που στήθηκε είναι να διαχειριστεί τον πανικό που δημιουργήθηκε στον κόσμο. Σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι αντί να γίνονται διάφορες και διαφορετικές συσκέψεις για τον κορωνοϊό πρέπει να γίνει μια συνολική.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top