ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλα τα νεότερα για αποτελέσματα αλλά και για την ιχνηλάτηση επαφών κρουσμάτων - Πότε αναμένονται άλλα αποτέλεσματα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλα τα νεότερα για αποτελέσματα αλλά και για την ιχνηλάτηση επαφών κρουσμάτων - Πότε αναμένονται άλλα αποτέλεσματα

Το ΤhemaΟnlıne έχει επικοινωνήσει με λειτουργό του Υπουργείο Υγείας στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης (12/03) σε σχέση με όλα τα εκκρεμόντα ζητήματα που υπάρχουν με τις εξετάσεις και τα ύποπτα κρούσματα.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, υπάρχει ροή δειγμάτων συνεχώς και αυτό, όπως διεμήνυσε η Υπεύθυνη του Υπουργείου, θα είναι καθημερινότητα για κάποιο διάστημα. Τα δείγματα που έχουν ληφθεί και λαμβάνονται δεν αφορούν μόνο άτομα που βρίσκονται εντός των ειδικών χώρων των νοσοκομειων, αλλά και άτομα που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση, ληφθήκαν και άλλα δέιγματα τόσο από τις επαφές του γιατρού, όσο και από άτομα που ήρθαν σε επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες Τετάρτη (11/03). Τα πλείστα εξ ’αυτών αναμένονται να ανακοινωθούν εντός της σημερινής ημέρας (Πέπτη 12/03).

Χρειάζεται λίγος παραπάνω χρόνος για να ιχνηλατηθούν όσες περισσότερες επαφές γίνεται, σε σχέση με τον ταξιτζή από την Πάφο που βρέθηκε θετικός στον ιό την Τετάρτη (11/03) το απόγευμα. Σημειώνεται ότι παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα την Τρίτη (10/03) και την Τετάρτη είχε ήδη ανακοινωθεί η επιβεβαίωση από τις Υπηρεσίες του Κράτους.

Επίσης, αρνητικά ήταν και τα δείγματα φοιτητών που είχαν έρθει σε επαφή με τον γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Επίσης, αρνητικές ήταν και κάποιες άλλες επαφές του Γιατρού που σταλήκαν στο Ινστιτούτο την Τρίτη.

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένονται και οι εξετάσεις του 28χρονου Κύπριου που ταξίδεψε από το Λονδίνο την Τετάρτη (11/03) και ο οποίος ήταν εμπύρετος. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο εν λόγω άνδρας ήταν ανήσυχος κατά την διάρκεια της πτήσης. Εντούτοις, έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα βήματα για αυτοπεριορισμό των συνεπιβατών του και εάν το δείγμα που έχει δώσει ο 28χρονος βγει θετικό, θα προβεί το Ινστιτούτο και σε περαιτέρω αναλύσεις.

Τέλος, καθώς το ΤhemaΟnlıne δέχτηκε αρκετές απορίες σε σχέση με την πτήση του πρώτου κρούσματος που ήρθε από Αγγλία, που αφορά 25χρονο, ερωτήθηκε η Λειτουργός και η απάντησή ήταν ότι βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό άτομα από την εν λόγω πτήση και εάν αναπτύξουν συμτώματα θα κληθούν να δώσουν δείγμα. Παρόλα αυτά, το ενδεχόμενο είναι αρκετά απομακρυσμένο. 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top