ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι 27 Υπουργοί Παιδείας της ΕΕ συμφώνησαν: Ασφάλεια των μαθητών, των φοιτητών και του προσωπικού

Οι 27 Υπουργοί Παιδείας της ΕΕ συμφώνησαν: Ασφάλεια των μαθητών, των φοιτητών και του προσωπικού

strong>Οι 27 Υπουργοί Παιδείας της ΕΕ συμφώνησαν ότι όλοι θέλουν το ίδιο:

Να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των μαθητών, των φοιτητών και του προσωπικού και να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της μάθησης χωρίς σημαντικές εκπαιδευτικές διαταραχές, σε τηλεδιάσκεψη υψηλού επιπέδου που διοργάνωσε η κροατική Προεδρία αποφάσισε με στόχο να συζητηθούν οι  διάφορες προκλήσεις και εμπειρίες των Κρατών Μελών σε σχέση με τον COVID19.

Η τηλεδιάσκεψη ήταν μια πολύτιμη ευκαιρία για τα Κράτη Μέλη να ανταλλάξουν τις τρέχουσες πληροφορίες σχετικά με την πορεία των πραγμάτων όσον αφορά τις συνέπειες του νέου κορωνοϊού στα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, ανακοίνωσε η Προεδρία.

"Αν και οι πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης είναι εθνική αρμοδιότητα, οι ιοί δεν σταματούν στα σύνορά μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συνεργασία και η αμοιβαία υποστήριξή μας σε αυτόν τον δύσκολο χρόνο είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης ", δήλωσε σχετικά η προεδρεύουσα Υπουργός Blaženka Divjak, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης.

Από την άποψη αυτή, συζήτησαν τις διαθέσιμες δυνατότητες όσον αφορά την προσφορά μαθημάτων στο διαδίκτυο και την εικονική συνεργασία. Αντάλλαξαν δε πληροφορίες και εμπειρίες σχετικά με την υποστήριξη και την καθοδήγηση στα ιδρύματα εκπαίδευσης, κατάρτισης, στο προσωπικό και στις οικογένειες, καθώς και τις συνέπειες της κρίσης στην κινητικότητα της ΕΕ, αντανακλώντας τις εικονικές δυνατότητες και μορφές.

Αν και πολλές χώρες της ΕΕ αντιμετωπίζουν τώρα την πρόκληση που προκαλείται από τον κοροναϊό, υπάρχουν διαφορές ως προς την έκταση των απαιτούμενων μέτρων. Από την άποψη αυτή, αρκετές χώρες αποφάσισαν να λάβουν μέτρα για το κλείσιμο ορισμένων ή όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, για διαφορετική χρονική περίοδο, από μερικές ημέρες, δύο εβδομάδες ή για αόριστη περίοδο, εν αναμονή περαιτέρω εξελίξεων σχετικά με τον COVID19.

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα έλαβαν συστάσεις και καθοδήγηση σχετικά με τα προληπτικά μέτρα, την οργάνωση ταξιδιών και εκδηλώσεων, την υγιεινή και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε περίπτωση εμφάνισης λοίμωξης στα εκπαιδευτικά ιδρύματα ή στο προσωπικό τους. Εκτός από το προσωπικό, τους μαθητές και τους φοιτητές, οι πληροφορίες αυτού του είδους έχουν επίσης μοιραστεί στους γονείς.

Δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι γονείς των μικρών παιδιών ενδέχεται να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες προκλήσεις στην περίπτωση που τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα πρέπει να κλείσουν, τα Κ-Μ εξετάζουν διαφορετικά δυνατά μέτρα για την παροχή επαρκούς υποστήριξης. Τα μέτρα περιλαμβάνουν δυνατότητες που σχετίζονται με την απομακρυσμένη εργασία και το ευέλικτο ωράριο εργασίας, συμπληρώνοντας τις υπάρχουσες δυνατότητες άδειας ασθενείας σε περίπτωση μολύνσεων ή καραντίνας παιδιών.

Πολλά Κ-Μ έχουν ήδη κάποιες δυνατότητες για τηλε-διδασκαλία, η οποία μπορεί να διευκολύνει την κατάσταση. Ορισμένοι εργάζονται για την αναβάθμιση αυτών των δυνατοτήτων, τη βελτίωση της διαθεσιμότητας και των ευκαιριών, την ευρύτερη συμμετοχή και την υποστήριξη της αποτελεσματικότερης χρήσης των πόρων αυτών. Πολλές σχολικές εκδρομές έχουν αναβληθεί και ακυρωθεί. Όσον αφορά την κινητικότητα γενικά, οι εθνικές υπηρεσίες για τα προγράμματα κινητικότητας της ΕΕ μεταδίδουν τακτικά πληροφορίες και οδηγίες που παρέχονται από την Κομισιόνν στους δικαιούχους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top