ΠΑΡΑ-THEMA

ΚΥΠΡΟΣ: Γιατροί δεν βλέπουν ασθενείς ούτε απαντούν σε τηλεφωνήματά τους…

ΚΥΠΡΟΣ: Γιατροί δεν βλέπουν ασθενείς ούτε απαντούν σε τηλεφωνήματά τους…

Σοβαρό προβληματισμό προκαλεί η στάση των ιδιωτών ιατρών σε πολίτες αλλά και κύκλους που ασχολούνται με τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα και με επίσημες πηγές, αρκετοί ιατροί αυτές τις ημέρες είτε αποφεύγουν να εξετάζουν ασθενείς, είτε δεν απαντούν σε τηλεφωνήματά τους.

Την ίδια στιγμή η ανταπόκριση γιατρών στην απόφαση του υπουργείου Υγείας για δημιουργία κέντρων γρίπης είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Μόνο δυο ιατροί έχουν επιδείξει ενδιαφέρον.

Δεν είναι τυχαίο που εντός της ημέρας (17/03) ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, απηύθυνε δραματική έκκληση στην ιατρική κοινότητα και τον κάθε γιατρό προσωπικά, προκειμένου να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Υπουργείου ώστε να στελεχωθούν τα κέντρα γρίπης.

Ο κ. Ιωάννου μιλώντας σε δημοσιογράφους εξέφρασε απογοήτευση συνάμα και αγωνία για το γεγονός ότι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Υπουργείου, υπήρξε μέχρι στιγμής μηδαμινή ανταπόκριση από τους προσωπικούς ιατρούς σε αυτό το θέμα, επισημαίνοντας ότι η λειτουργία των κέντρων αυτών μπορεί να αποβεί καθοριστική στην μάχη κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, τους κάλεσε επίσης να ανταποκριθούν και να κατευθύνουν τον κόσμο - σε αυτήν την κρίσιμη, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, στιγμή για την πατρίδα μας-, που επιχειρεί να επικοινωνήσει μαζί τους, ώστε να αποφορτιστεί και η γραμμή βοήθειας 1420, η οποία δέχεται πολλές πιέσεις, παρά τη συνεχή αναβάθμιση της σε τηλεφωνικές γραμμές και προσωπικό.

ΜακΦαν

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top