ΚΥΠΡΟΣ: Επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στην Δημοκρατία από το Λήδρα Πάλας – Διανυκτέρευσαν στην πράσινη γραμμή

ΚΥΠΡΟΣ: Επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στην Δημοκρατία από το Λήδρα Πάλας – Διανυκτέρευσαν στην πράσινη γραμμή

Δυο άνδρες αφρικανικής καταγωγής επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα σε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (16/03) με τους αστυνομικούς που εκτελούσαν καθήκοντα στο σημείο να επεμβαίνουν και να τους αποτρέπουν, καθώς -ως γνωστόν- εκδόθηκε σχετικό διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο στη Δημοκρατία από πολίτες άλλων χωρών.

Όπως διαφάνηκε μετά από διαβούλευση με άνδρες των Ηνωμένων Εθνών πρόκειται για Νιγηριανούς που θέλουν να αιτηθούν πολιτικό άσυλο στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Να σημειωθεί πως οι δυο άνδρες διανυκτέρευσαν σε σημείο στην πράσινη γραμμή. Μάλιστα, δεν εγκατέλειψαν το σημείο ούτε και την Τρίτη (17/03).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Κύπρος στο τιμόνι της Ευρώπης: Μια ημέρα συμβολισμού, ευθύνης και πολιτικών προσδοκιών

Η Κύπρος στο τιμόνι της Ευρώπης: Μια ημέρα συμβολισμού, ευθύνης και πολιτικών προσδοκιών

Η σημερινή ημέρα καταγράφεται ως ορόσημο για την Κυπριακή Δημοκρατία. Για δεύτερη φορά από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, η Κύπρος αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, σε μια συγκυρία ιδιαίτερα απαιτητική για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αλλά και για τη διεθνή πολιτική σκηνή.

BEST OF TOTHEMAONLINE