ΔΙΕΘΝΗ

82χρονος Επικεφαλής Ολυμπιακής Επιτροπής: Συμμετείχε σε συνάντηση με άλλο στέλεχος που έχει μολυνθεί

82χρονος Επικεφαλής Ολυμπιακής Επιτροπής: Συμμετείχε σε συνάντηση με άλλο στέλεχος που έχει μολυνθεί

Ο Γιοσίρο Μόρι, ο 82χρονος επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν το καλοκαίρι στο Τόκιο, συμμετείχε τη 10η Μαρτίου σε συνάντηση στην οποία ήταν παρών ο αντιπρόεδρος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΙΟΕ), που πλέον έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, αποκάλυψαν αξιωματούχοι.

Ο Μόρι δεν έχει υποβληθεί σε εξέταση, διότι δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα, τόνισε υφιστάμενός του. Ο Μόρι - ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής υπήρξε πρωθυπουργός της Ιαπωνίας (2000-2001) - και ο Κόζο Τασίμα, ο αντιπρόεδρος της ΙΟΕ, συμμετείχαν σε συνεδρίαση για το παγκόσμιο κύπελλο του ράγκμπι.Ο Τασίμα διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί προχθές Τρίτη.

Κατά τη συνεδρίαση, στην αίθουσα βρίσκονταν περίπου 60 άνθρωποι. Ο Γιοσίρο Μόρι καθόταν σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τον Τασίμα, στην άλλη πλευρά του τραπεζιού, διευκρίνισε ο Τζουν Κουσουμότο, εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής του παγκόσμιου κυπέλλου ράγκμπι. Σύμφωνα με υφιστάμενο του Μόρι, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας "επισκέπτεται το νοσοκομείο τρεις φορές την εβδομάδα για αιμοκάθαρση, επομένως αν ανεβάσει πυρετό ή έχει άλλα συμπτώματα (...) θα εξεταστεί".

Οι αμφιβολίες εντείνονται όσον αφορά το εάν οι αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα που έχει οριστεί, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται, παρά τις διαβεβαιώσεις της ιαπωνικής κυβέρνησης και της οργανωτικής επιτροπής. Ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε συναντήθηκε με τον Μόρι την 16η Μαρτίου, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Απέφυγε να απαντήσει άμεσα ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός Αμπε θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top