ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Έγκυος με κορωνοϊο γέννησε υγιέστατο αγοράκι

ΕΛΛΑΔΑ: Έγκυος με κορωνοϊο γέννησε υγιέστατο αγοράκι

Την Τετάρτη (18/3) γέννησε 24χρόνη έγκυος γυναίκα στην Ελλάδα με κορωνοϊο. 

Μπορεί η μητέρα να ήταν θετική στον κορωνοϊο ωστόσο γέννησε ένα  υγιέστατο αγοράκι στο νοσοκομείο "Αττικόν".

Οπως αναφέρουν και γιατροί κίνδυνος μετάδοσης του SARS-COV 2 στο παιδί κατά τον τοκετό δεν υπάρχει, αλλά είναι υπαρκτός από τη στιγμή που θα έρθουν σε επαφή μετά τη γέννηση.

Για αυτό και το αγοράκι , ακριβώς μέτα τον τοκετό , μεταφέρθηκε στη Μονάδα Νεογνών. Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Για 14 μέρες μητέρα και παιδί θα μείνουν σε απόσταση μέχρι να περάσει η περιόδος επώασης του ιού.

Ανακοίνωση έκανε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιου - Αθανάσιου Δημόπουλου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

"Το πρώτο παιδί στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον κοροναϊό γεννήθηκε στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο 'Αττικόν' την Τετάρτη 18 Μαρτίου.

Η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Από την Κυριακή, παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα), και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον ιό SARS - COV 2 και συστήθηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο 'Αττικόν' για την περάτωση του τοκετού.

Το προσωπικό του νοσοκομείου ενημερώθηκε για το περιστατικό και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης εγκύων, θετικών στον ιό COVID-19. Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή, λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4140 γραμμάρια). Το πρώτο τεστ που έγινε στο αγοράκι είναι αρνητικό, αναμένονται και τα αποτελέσματα της rt-PCR.

Στην καισαρική τομή συμμετείχαν, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας κ. Καλανταρίδου, οι γυναικολόγοι κ.κ. Χρέλιας και Παναγιωτόπουλος, η αναισθησιολόγος κ. Μπατιστάκη, η νεογνολόγος κ. Τριανταφυλλίδου και η προϊσταμένη της αίθουσας τοκετών κ. Αλεξίου.

Επίσης, υπήρχε προσωπικό από την επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου και του χειρουργείου. Η μητέρα και το νεογνό είναι σε άριστη κατάσταση. Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

Να σημειωθεί ότι η Γ’ Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική είχε ετοιμάσει πρωτόκολλο διαχείρισης και συγκεκριμένο χώρο στην κλινική για τη διεκπεραίωση τοκετού sε γυναίκες με (+) COVID-19 είτε φυσιολογικά είτε με καισαρική τομή".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top