ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχολιάστηκαν οι… ατάκες Πετρίδη – Φυσιολογική η αντίδραση Ομονοιατών και Ανορθωσιατών

Σχολιάστηκαν οι… ατάκες Πετρίδη – Φυσιολογική η αντίδραση Ομονοιατών και Ανορθωσιατών

Προκάλεσαν πολλά και ποικίλα σχόλια οι δηλώσεις του προέδρου του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομου Πετρίδη στον ACTIVE 107,4 & 102,5 για τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό και την έκβαση των πρωταθλημάτων.

Ο περισσότερος κόσμος κράτησε την ατάκα του για ακύρωση της φετινής σεζόν και να δοθούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια στους περσινούς κατόχους, όταν ο ΑΠΟΕΛ ήταν πρωταθλητής και τον πλαισίωσαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Απόλλων, ΑΕΛ και ΑΕΚ.

Βέβαια ο Πετρίδης τόνισε πρώτα πως προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και μάλιστα επισήμανε πως θα στηρίξει αυτό το σενάριο ακόμη και εάν πρέπει να πάμε μέχρι τις 20 Ιουλίου. Στη συνέχεια όταν ερωτήθηκε ποια είναι η πρόταση του για το σενάριο της διακοπής του πρωταθλήματος εάν δεν ομαλοποιηθεί η κρίση με τον κορωνοϊό εξέφρασε την δική του προσωπική άποψη/πρόταση.

Μια πρόταση που όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αντιδράσεις κυρίως ανάμεσα στον κόσμο Ανόρθωσης και Ομόνοιας αφού είναι οι δύο πρώτες ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα την δεδομένη στιγμή ενώ πέρυσι ήταν εκτός Ευρώπης! Όποια και εάν είναι η πρόταση του Πρόδρομου Πετρίδη και του ΑΠΟΕΛ, που είναι λογικό να θέλει να προστατέψει τα συμφέροντα της ομάδας του, στο τέλος της ημέρας η απόφαση θα παρθεί μέσα από τις οδηγίες της UEFA και της ΚΟΠ. Δηλαδή το κάθε σωματείο θα κάνει την πρόταση του και ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση θα βγουν και οι τελικές αποφάσεις.

Ας περιμένουμε όμως πρώτα να ελεγχθεί η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού στο νησί μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο και στη συνέχεια θα έχουμε άπλετο χρόνο να πάρουμε αποφάσεις. Από την στιγμή που και η UEFA αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες και την έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ας μην προτρέχουμε. Ο καθένας θα καταθέσει τις απόψεις του και στο τέλος της ημέρας τα σωματεία και η ΚΟΠ θα πάρουν τις αποφάσεις τους.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ:

«Η πρώτη άποψη είναι έστω στις 7 ή στις 15 ή στις 20 Ιουλίου να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, όπως προνοεί η προκήρυξη. Αυτό είναι το πρώτο και το κυριότερο που εγώ ως πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ θα στηρίξω. Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι άλλες χώρες έχουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα. Το ημερολογιακό πρόγραμμα της ΟΥΕΦΑ νομίζω θα διαφοροποιηθεί. Αν, αν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα θα πρέπει να κάτσουμε κάτω και να βρούμε λύσεις. Εμείς ως ΑΠΟΕΛ έχουμε κάποιες εισηγήσεις να κάνουμε τις οποίες βρίσκουμε δίκαιες για όλα τις ομάδες. Όμως, δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη για τα υπόλοιπα σωματεία. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη».

Η εισήγηση ΑΠΟΕΛ στο σενάριο μη ολοκλήρωσης της σεζόν: «Αφού δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί θα πρέπει να θεωρηθεί ως μη γενόμενη. Εάν δεν ολοκληρωθεί επαναλαμβάνω. Είναι άδικο για τις δύο ομάδες που προπορεύονται της βαθμολογίας αυτή την στιγμή και η εισήγηση είναι στην Ευρώπη να παίξουν οι άλλες τέσσερις ομάδες που έχουν αγωνιστεί πέρσι στην Ευρώπη και αυτό είναι προσωπική εισήγηση και ας μην παρεξηγηθώ. Θα πρέπει να βρεθεί μία οικονομική φόρμουλα για αποζημίωση προς τις δύο ομάδες που αυτή την στιγμή διεκδικούν ευρωπαϊκό εισιτήριο, της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης με αποζημίωση μέσω της πορείας που θα έχουν οι άλλες τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη. Εγώ το απεύχομαι αυτό το σενάριο και το επαναλαμβάνω».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Ερχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες - Ολα όσα περιλαμβάνει το καιρικό «μενού»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ» : «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Eurovision 2024: Σκόνη και θρύψαλα έκανε ο Ελβετός το βραβείο του - Η viral στιγμή με το «ατύχημα»

Νότια Αφρική: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια, πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Τζορτζ



«Ανατολίτικο παζάρι»  στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Καθοριστική θεωρείται η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top