Δοκιμαστικά εμβόλια κατά κορωνοϊού, σε ζώα από Ρώσους επιστήμονες

Δοκιμαστικά εμβόλια κατά κορωνοϊού, σε ζώα από Ρώσους επιστήμονες

Ρώσοι επιστήμονες έχουν αρχίσει να δοκιμάζουν πρωτότυπα πιθανών εμβολίων ενάντια στο νέο κορωνοϊό σε ζώα, σε εργαστήριο στη Σιβηρία, ανακοίνωσε την Παρασκευή (20/3) η ρυθμιστική αρχή για την υγεία των καταναλωτών.

Η Ρωσία έχει αναφέρει έως τώρα 199 περιπτώσεις κορωνοϊού, λιγότερες από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά το ποσοστό έχει αυξηθεί απότομα τις τελευταίες ημέρες. Ένα άτομο που διαγνώστηκε με τον ιό έχει, αποβίωσε.

Όπως έγινε γνωστό οι επιστήμονες του Κέντρου Vektor στην πόλη Novosibirsk έχουν αναπτύξει εμβόλιο βασισμένο σε έξι διαφορετικές τεχνολογικές πλατφόρμες. Οι δοκιμές άρχισαν την Δευτέρα και οι επιστήμονες προσπαθούν να δουν πόσο αποτελεσματικό είναι και σε ποιες δόσεις θα μπορούσε να χορηγηθεί.

Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο έχουν προειδοποιήσει ότι η ανάπτυξη ενός εμβολίου είναι μια μακρά και πολύπλοκη διαδικασία που μπορεί να πάρει από 12 ως 18 μήνες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν-  Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν- Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Στις έντεκα σήμερα το πρωί, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουφάν Ερχιουρμάν, έχουν ένα ακόμη ραντεβού με το Κυπριακό. Όχι όμως, με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε το Σάββατο στην Πύλα, αποδείχθηκε βραχύβιο, οι δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών άνοιξαν ξανά μέτωπα και η δυσπιστία επέστρεψε, πριν προλάβει να εδραιωθεί η αισιοδοξία.

BEST OF TOTHEMAONLINE