ΚΟΙΝΩΝΙΑ

KYΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Σε ξενοδοχείο οι Τ/κ φοιτητές από την Βρετανία

KYΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Σε ξενοδοχείο οι Τ/κ φοιτητές από την Βρετανία

Το ξενοδοχείο Παλπ Μπιτς στην Αμμόχωστο μετατράπηκε σε ξενοδοχείο καραντίνα για τους Τ/κ φοιτητές που θα επαναπατριστούν σήμερα και αύριο από την Βρετανία στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί, οι ετοιμασίες του ξενοδοχείο έχουν ολοκληρωθεί και θα φτάσουν εκεί 100 συνολικά φοιτητές σε δύο ομάδες, η μία 30 άτομα στις 9 απόψε και η άλλη 70 άτομα στις 2 μετά τα μεσάνυχτα.
 
Στην είσοδο του ξενοδοχείου έχουν τοποθετηθεί «αστυνομικοί» και στο εσωτερικό ειδική ομάδα ιατρικού προσωπικού. Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από είδηση ότι «αστυνομικός» που βρισκόταν σε άλλο υπό καραντίνα ξενοδοχείο, προσβλήθηκε από ον κορωνοϊό, πράγμα που διαψεύστηκε, το «υπουργικό συμβούλιο» έλαβε απόφαση σήμερα και οι «αστυνομικοί» στα κέντρα επίβλεψης – όπως ονομάζονται τα ξενοδοχεία καραντίνα – θα φορούν ειδική στολή. Τέτοιες φορούν και οι «αστυνομικοί» στο Παλμ Μπιτς, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που δημοσιεύει η Κίπρις ποστασί.
 
Στο μεταξύ, ο Κουντρέτ Οζερσάι μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή, ανέφερε σήμερα ότι την ερχόμενη Δευτέρα συμπληρώνονται οι 14 μέρες υπό καραντίνα για τους Γερμανούς τουρίστες που βρίσκονται κυρίως στο ξενοδοχείο Σάλαμις, από το γκρουπ των οποίων προήλθαν τα 30 από τα 33 κρούσματα στα κατεχόμενα.
 
Σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι γίνεται προετοιμασία για να επιστρέψουν στην Γερμανία όσοι από το εν λόγω ξενοδοχείο συμπληρώσουν το διάστημα των 14 ημερών και είναι καλά στην υγεία τους. «Ετοιμάζονται αυτή τη στιγμή τα έγγραφα των Γερμανών ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους με την εταιρεία που ήρθαν. Την Δευτέρα η καραντίνα τελειώνει».
 
Ο «υπεξ» είπε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έπραξε αυτό που της αναλογούσε, ενώ το Βέλγιο – όπως ανέφερε – έστειλε χθες αεροπλάνο και πήρε τους υπηκόους του.
 
Ο Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε ότι όσοι φοιτητές επαναπατριστούν από την Βρετανία σήμερα και αύριο θα μπουν σε υποχρεωτική και υπό έλεγχο καραντίνα 14 ημερών και οι γονείς τους δεν θα πρέπει να περιμένουν ότι θα υπάρξει κάποια εξαίρεση, ούτε και να προσπαθήσουν να πλησιάσουν να παιδιά τους, αφού θα μπορούν να είναι μαζί μόλις περάσει αυτό το διάστημα.
 
Εχουμε αρχίσει να βλέπουμε τα αποτελέσματα των μέτρων που πήραμε, ανέφερε ο κ. Οζερσάι θεωρώντας ότι τα κρούσματα πολιτών του ψευδοκράτους είναι πολύ λίγα χάρις στα μέτρα που έλαβε η «κυβέρνηση» από νωρίς.
 
Tο πρωί της Παρασκευής (20/03), η «αστυνομία» άρχισε νομική διαδικασία εναντίον ενός ατόμου το οποίο ενώ ήταν υπό καραντίνα σπίτι του, θεάθηκε να περπατά έξω από αυτό.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top