Σκάφος με 175 Σύριους έφτασε στο κατεχόμενο Τρίκωμο - Ανάμεσα τους 69 παιδιά

Σκάφος με 175 Σύριους έφτασε στο κατεχόμενο Τρίκωμο - Ανάμεσα τους 69 παιδιά

Σκάφος με 175 μετανάστες, 30 γυναίκες, 69 παιδιά και 76 άντρες, εντοπίστηκε ανοικτά του Τρικώμου στα κατεχόμενα και οι επιβαίνοντες παραλήφθηκαν από άνδρες της «αστυνομίας» και μεταφέρθηκαν στο αθλητικό κέντρο Φαζίλ Κουτσούκ στην κατεχόμενη πόλη.

Όπως μεταδίδεται από τ/κ ιστοσελίδες, πρόκειται για Σύριους. Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν προσάραξε τα ξημερώματα, 10 μέτρα από την ακτή. Οι μετανάστες, αναφέρεται, θα περάσουν από ιατρικό έλεγχο.

Στο μεταξύ, όπως γράφει η Γενί Ντουζέν, ο «δήμαρχος» Γιαλλούσας άρχισε μέσω διαδικτύου τη συλλογή βοήθειας για τους 175, γράφοντας ότι μεταξύ αυτών υπάρχει και ένα βρέφος μόλις ενός μηνός.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό - Τι θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό - Τι θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση

Νέα δεδομένα φαίνεται να διαμορφώνονται στο Κυπριακό, καθώς στο προσκήνιο επανέρχεται η συζήτηση για το πλαίσιο μιας ενδεχόμενης επαναδιαπραγμάτευσης, με το περιεχόμενο της λύσης, τα μεταβατικά στάδια και τα πρακτικά βήματα που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την καθημερινότητα των δύο κοινοτήτων να αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE