ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Θρήνος δίχως τέλος στην Ιταλία- Ένας νεκρός κάθε δύο λεπτά

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Θρήνος δίχως τέλος στην Ιταλία- Ένας νεκρός κάθε δύο λεπτά

Δεν προλαβαίνουν να θάψουν τους νεκρούς τους στην Ιταλία. Τα δάκρυα δεν στερεύουν δυστυχώς καθώς και το Σάββατο 21/3 ανακοινώθηκε νέος τεράστιος αριθμός θανάτων. 793 νεκροί σε μια μέρα που αντιστοιχεί σε ένα νεκρό κάθε λιγότερο από δύο λεπτά.

Ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του κορωνοϊού στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 793 για να ανέλθει συνολικά στους 4.825, ανακοίνωσαν το Σάββατο 21/3 αξιωματούχοι, μια αύξηση 19,6%, μακράν η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση σε απόλυτες τιμές μετά την εμφάνιση του Covid-19 πριν από ένα μήνα.

Την Πέμπτη 19/3, η Ιταλία ξεπέρασε την Κίνα σε αριθμό θανάτων, καθώς η ευρωπαϊκή χώρα κατέγραψε τους περισσότερους θανάτους από τον πολύ μεταδοτικό ιό.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία αυξήθηκε σε 53.578 από 47.021 που ήταν προηγουμένως, μια αύξηση 13,9%, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Η βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας, που πλήττεται περισσότερο, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, με 3.095 θανάτους και 25.515 κρούσματα.

Από εκείνους που είχαν αρχικά μολυνθεί σε εθνικό επίπεδο, 6.072 ανάρρωσαν πλήρως σήμερα, σε σχέση με 5.129 χθες, Παρασκευή. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 2.857 ασθενείς σε σχέση με 2.655 ασθενείς που ήταν χθες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανέλαβε επίσημα τα ηνία της ΕΕ η Κύπρος: Έμφαση στην ασφάλεια, την ειρήνη και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Ανέλαβε επίσημα τα ηνία της ΕΕ η Κύπρος: Έμφαση στην ασφάλεια, την ειρήνη και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Με επίκεντρο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας, τη στρατηγική αυτονομία και την ειρήνη στην περιοχή, η Κύπρος ανέλαβε επίσημα την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE