ΔΙΕΘΝΗ

15 Απριλίου 1989. Ώρα 15:06. Ο χρόνος σταματά.

15 Απριλίου 1989. Ώρα 15:06. Ο χρόνος σταματά.

Ο ημιτελικός του Κυπέλλου Αγγλίας μεταξύ της Λίβερπουλ και της Νότιγχαμ Φόρεστ καλύπτεται από το πέπλο του θανάτου. Τα χαμόγελα παγώνουν. 96 ανθρώπινες ψυχές βρίσκουν τραγικό θάνατο από ασφυξία, ποδοπατημένες στην κερκίδα «Λέπινγκς Λέιν». Το περιστατικό αφήνει ανεξίτηλα την πιο τραγική σφραγίδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου

Η καθυστερημένη άφιξη των οπαδών στο Χίλσμπορο του Σέφιλντ για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας δημιουργεί έναν μεγάλο συνωστισμό έξω από το γήπεδο. Η χαρά των οπαδών της Λίβερπουλ σε συνδυασμό με το ηλιόλουστο εκείνο μεσημέρι δεν προμηνύει τίποτα από όσα θα επακολουθούσαν.

Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης το πλήθος που έχει μαζευτεί έξω από τις θύρες για να περάσει μέσα στις κερκίδες του Χίλσμπορο δημιουργεί πανικό στην αστυνομία. Τη στιγμή που οι ομάδες μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο οι οπαδοί που ήδη έχουν πάρει θέση στις κερκίδες ζητωκραυγάζουν. Έξω από την κερκίδα «Λέπινγκς Λέιν», οι οπαδοί της Λίβερπουλ θέλοντας να προλάβουν το ξεκίνημα του παιχνιδιού προσπαθούν να εισέλθουν από τις θύρες, κι ενώ επικρατεί συνωστισμός από τον αριθμό των ατόμων που έχουν συγκεντρωθεί.

Η αστυνομία κάνει τότε το μοιραίο λάθος. Δίνει την εντολή να ανοίξουν οι πύλες του γηπέδου, επιτρέποντας την αθρόα είσοδο των οπαδών στην κερκίδα «Λέπινγκς Λέιν», θεωρώντας πως αυτή η ενέργεια θα απέτρεπε την ενδεχόμενη τραγωδία από τον υπέρογκο αριθμό των ανθρώπων που είχε μαζευτεί. Η κίνηση αυτή όμως έμελλε να είναι εκείνη που θα τους οδηγούσε στον τραγικό θάνατο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top