ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΕΟ: Καλεί τις τράπεζες να ανακοινώσουν άμεσα μέτρα για ελάφρυνση των νοικοκυριών

ΠΕΟ: Καλεί τις τράπεζες να ανακοινώσουν άμεσα μέτρα για ελάφρυνση των νοικοκυριών

Η ΠΕΟ καλεί τις τράπεζες όπως ανακοινώσουν άμεσα μέτρα για ελάφρυνση των νοικοκυριών των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη (24/3), η ΠΕΟ αναφέρει ότι την ώρα που ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία συνταράσσεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά εργαζόμενων και μισθοσυντήρητων λόγω των μέτρων, θα έχουν επιπτώσεις στα εισοδήματα τους, οι τράπεζες δεν έχουν προχωρήσει σε κανένα ουσιαστικό βήμα, για να ανταποκριθούν στα προβλήματα που δημιουργούνται.

«Επιβάλλεται άμεσα τώρα οι τράπεζες να ανακοινώσουν μέτρα για ελάφρυνση των νοικοκυριών των εργαζομένων. Τέτοια μέτρα είναι η παγοποίηση των δανείων, η ουσιαστική παράταση του χρονικού διαστήματος των εκποιήσεων (οι τρεις μήνες που ανακοινώθηκαν δεν είναι καθόλου επαρκές διάστημα), η χαλάρωση κριτηρίων για πιστωτικές διευκολύνσεις σε μισθωτούς, για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα διαβίωσης, τους αφού τα εισοδήματα τους θα είναι μειωμένα», αναφέρει.

Όπως σημειώνει «οι ζημιές των τραπεζών φορτώθηκαν στον κόσμο, σώθηκαν από τα λεφτά του κόσμου, από τα ταμεία προνοίας που κουρεύτηκαν, από τις αποταμιεύσεις μιας ζωής», για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ήδη την πρόθεση της να στηρίξει τις τράπεζες με 2 δισ. ευρώ σε περίπτωση που χρειαστούν τέτοια στήριξη.

Καταλήγει λέγοντας ότι επιτέλους πρέπει να δείξουν και μια φορά κοινωνική ευαισθησία έμπρακτα και όχι ως διαφημιστικό σλόγκαν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top