ΑΚΙΝΤΖΙ: Ζητά μέτρα για κοινωνική δικαιοσύνη

ΑΚΙΝΤΖΙ: Ζητά μέτρα για κοινωνική δικαιοσύνη

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη μπορεί να επιτευχθεί στη βάση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σε γραπτή δήλωσή του, ανέφερε ότι εκτός από τα μέτρα για την υγεία, είναι σημαντικό να ληφθούν και οικονομικά μέτρα.

Υπενθύμισε ότι η λεγόμενη κυβέρνηση ανακοίνωσε οικονομικά μέτρα την Τετάρτη (26/3) ωστόσο σχεδόν όλες οι ομάδες της κοινωνίας αντέδρασαν αρνητικά στο πακέτο.

Ενώ τα μέτρα σε πολλές χώρες περιλάμβαναν στάδια για ανακούφιση από τον κοινωνικό πανικό που έχει δημιουργηθεί, και να προσφέρει επιπρόσθετη στήριξη εντούτοις τα μέτρα της «κυβέρνησης» δυστυχώς προκάλεσαν την αντίθετη αντίδραση.

Το οικονομικό πακέτο, ανέφερε, δεν αντικατοπτρίζει το σωστό πνεύμα της κοινωνικής δικαιοσύνης ενώ είπε ότι ορισμένες πρόνοιες του πακέτου θα πρέπει να διευκρινιστούν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, φαίνεται να ολοκληρώνει τις τελευταίες του αποφάσεις πριν παρουσιάσει τη νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αν και οι ανακοινώσεις αναμένονταν την χθεσινή ημέρα, τελικά μετατέθηκαν, με το Προεδρικό να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.