Έφυγαν οι μετανάστες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, είπε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας

Έφυγαν οι μετανάστες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, είπε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας

Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος επιβεβαίωσε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις τις πληροφορίες ότι ο προσφυγικός καταυλισμός στα ελληνοτουρκικά σύνορα διαλύεται και εκτίμησε ότι οι μετανάστες μεταφέρονται στο εσωτερικό της Τουρκίας. 

 
Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε, παράλληλα, ότι η διάταξη των ελληνικών δυνάμεων παραμένει η ίδια και ενημέρωσε ότι εντός των ημερών θα μεταβεί ο ίδιος στην περιοχή του Έβρου προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση.
 
Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, οι 1500 μετανάστες που διέμεναν στον καταυλισμό, μετακινήθηκαν τις τελευταίες μέρες με λεωφορεία. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η κινητοποίηση ήταν οργανωμένη από τις τουρκικές αρχές και οι μετανάστες μετακινούνται με πιθανό προορισμό την Κωνσταντινούπολη. 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές: Ιδού όλοι οι υποψήφιοι ανά επαρχία - Τα ποσοστά γυναικών και οι ανεξάρτητοι

Βουλευτικές Εκλογές: Ιδού όλοι οι υποψήφιοι ανά επαρχία - Τα ποσοστά γυναικών και οι ανεξάρτητοι

O Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει, ότι σήμερα υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για τις Βουλευτικές Εκλογές της 24ης Μαΐου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE