ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Πώς γίνεται η αίτηση για αναστολή δόσεων - Όλες οι πληροφορίες

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Πώς γίνεται η αίτηση για αναστολή δόσεων - Όλες οι πληροφορίες

Ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, με τηλεφωνική επικοινωνία του στο Κρατικό Ραδιόφωνο ενημέρωσε μεταξύ άλλων και για τις αιτήσεις που αφορούν το προσφάτως ψηφισθέν νομοσχέδιο για αναστολή δόσεων.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός, το έντυπο που πρέπει να συμπληρώνεται είναι εύκολο, είναι μόνο μίας σελίδας και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Το συγκεκριμένο έντυπο, σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη ‘σου δίνει και την ευχέρεια να μην αναστείλεις την δόση σου εάν το επιθυμείς‘, καθώς δεν μπορεί η αναστολή να γ ίνει μονομερώς από την τράπεζα’.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να κοινοποιηθεί και στην τράπεζα τι να πράξει. Άρα, ‘με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ή ένα φαξ, μπορεί να αποσταλεί το εν λόγω έντυπο’. Εδώ σημειώνεται ότι αυτό μπορεί να γίνει και με άλλους τρόπους, όπως γραπτώς ή ταχυδρομικώς. Σε κάθε περίπτωση οι αιτούντες μπορούν να μιλήσουν απευθείας με τις τράπεζες τηλεφωνικώς και περαιτέρω πληροφορίες.

Σε σχέση με το πότε θα εγκριθεί και θα τεθεί σε ισχύ, ο Υπουργός επισήμανε ότι από την μέρα που θα σταλεί θα ξεκινήσει και η αναστολή. Αυτό μπορεί να γίνει από σήμερα καθώς ‘σήμερα βγήκε το διάταγμα και τίθεται σε εφαρμογή‘.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να γίνει και σε μεταγενέστερο χρόνο, αρκεί να εμπίπτει στην χρονική περίοδο που βρίσκεται σε ισχύ το διάταγμα (9 μηνών). Εάν δηλαδή κάποιος αποφασίσει σε 2 ή 3 μήνες να αναστείλει την πληρωμή της δόσης του, μπορεί να το πράξει. Αυτό θα ισχύει για το υπόλοιπο του διατάγματος, από την μέρα που αποφασίσει ο κάθε πολίτης να αναστείλει την πληρωμή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top