Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος Βουλής κατέθεσαν στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα

Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος Βουλής κατέθεσαν στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης κατέθεσαν την Τετάρτη 01/04/2020, στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα, επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ.

Προηγήθηκε η Πανηγυρική Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία,  χωρίς  παρουσία κόσμου και χωροστατούντος, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγόριου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προέβη σε δήλωση ενώ σε σύντομη τοποθέτηση ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως την Τετάρτη 01/04, "αποτίουμε φόρο τιμής, σε εκείνους που θυσιάζοντας την ίδια τη ζωή τους, μας άφησαν παρακαταθήκη υπόδειγμα αγώνα, πίστης και υπέρτατης αγάπης προς την πατρίδα, φάρο στους αγώνες όπου εμείς, μέσα σε άλλες συνθήκες, καλούμαστε σήμερα να μετρήσουμε τη ψυχή μας".

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η περαιτέρω εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεων Κύπρου και Ιορδανίας, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιορδανίας, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE