ΚΥΠΡΟΣ: Τα διατάγματα της κυβέρνησης και οι… εκ των υστέρων διευκρινήσεις

ΚΥΠΡΟΣ: Τα διατάγματα της κυβέρνησης και οι… εκ των υστέρων διευκρινήσεις

Είναι ξεκάθαρο ότι μετά από μια σύσκεψη διυπουργικής επιτροπής και την ανακοίνωση μέτρων πρέπει να «γυρίσει» η μέρα για να καταλάβουμε τις ακριβείς πρόνοιες ενός διατάγματος.

Η κυβέρνηση δεν μας έχει πείσει σε όλες τις περιπτώσεις ότι πράγματι έχει εξετάσει όλες τις παραμέτρους. Ή, τουλάχιστον, κάτι άλλο ισχύει. Η κατάσταση τη Δευτέρα (30/03) το απόγευμα ήταν ενδεικτική.

Το διάταγμα για περαιτέρω περιορισμό της κυκλοφορίας, προκάλεσε τόσο πολλά ερωτήματα που το Υπουργείο Εσωτερικών ανέβασε στις τέσσερις τον αριθμό των τηλεφωνικών γραμμών. Πέρασαν ώρες για να μας εξηγήσουν τι θα γίνει με τις ειδικές περιπτώσεις συμπολιτών μας. Και μια ημέρα αργότερα οι αρμόδιες υπηρεσίες προέβαιναν σε διευκρινήσεις., όπως π.χ. το καθεστώς εξόδου για τις ανάγκες των κατοικίδιων και ο αριθμός όσων δικαιούνται να επιβαίνουν σε οχήματα.

Όλη αυτή η κατάσταση κάθε άλλο παρά αίσθημα ασφάλειας προκαλεί στον πολίτη.

Να θυμίσουμε, επίσης, ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, επέβαλλε περιορισμούς στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος κι έτρεχε να αποκαταστήσει το λάθος λίγες ώρες αργότερα με επίσημη γραπτή τοποθέτηση.

Φαν.Μακ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Poll- Προεδρικές 2028: Η κούρσα για το Προεδρικό- Ποιον θέλουν οι πολίτες στο τιμόνι της χώρας;

Poll- Προεδρικές 2028: Η κούρσα για το Προεδρικό- Ποιον θέλουν οι πολίτες στο τιμόνι της χώρας;

Οι Προεδρικές Εκλογές του 2028 βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης, με τις διεργασίες, τις δημόσιες τοποθετήσεις και τα σενάρια γύρω από τα πρόσωπα που ενδέχεται να διεκδικήσουν την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας να συγκεντρώνουν ολοένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

BEST OF TOTHEMAONLINE