ΚΥΠΡΟΣ: Τα διατάγματα της κυβέρνησης και οι… εκ των υστέρων διευκρινήσεις

ΚΥΠΡΟΣ: Τα διατάγματα της κυβέρνησης και οι… εκ των υστέρων διευκρινήσεις

Είναι ξεκάθαρο ότι μετά από μια σύσκεψη διυπουργικής επιτροπής και την ανακοίνωση μέτρων πρέπει να «γυρίσει» η μέρα για να καταλάβουμε τις ακριβείς πρόνοιες ενός διατάγματος.

Η κυβέρνηση δεν μας έχει πείσει σε όλες τις περιπτώσεις ότι πράγματι έχει εξετάσει όλες τις παραμέτρους. Ή, τουλάχιστον, κάτι άλλο ισχύει. Η κατάσταση τη Δευτέρα (30/03) το απόγευμα ήταν ενδεικτική.

Το διάταγμα για περαιτέρω περιορισμό της κυκλοφορίας, προκάλεσε τόσο πολλά ερωτήματα που το Υπουργείο Εσωτερικών ανέβασε στις τέσσερις τον αριθμό των τηλεφωνικών γραμμών. Πέρασαν ώρες για να μας εξηγήσουν τι θα γίνει με τις ειδικές περιπτώσεις συμπολιτών μας. Και μια ημέρα αργότερα οι αρμόδιες υπηρεσίες προέβαιναν σε διευκρινήσεις., όπως π.χ. το καθεστώς εξόδου για τις ανάγκες των κατοικίδιων και ο αριθμός όσων δικαιούνται να επιβαίνουν σε οχήματα.

Όλη αυτή η κατάσταση κάθε άλλο παρά αίσθημα ασφάλειας προκαλεί στον πολίτη.

Να θυμίσουμε, επίσης, ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, επέβαλλε περιορισμούς στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος κι έτρεχε να αποκαταστήσει το λάθος λίγες ώρες αργότερα με επίσημη γραπτή τοποθέτηση.

Φαν.Μακ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σχολίασε το περίγραμμα λύσης του Γκουτέρες ο ΠτΔ - «Δεν είναι θετικό ότι είδαν το φως της δημοσιότητας»

Σχολίασε το περίγραμμα λύσης του Γκουτέρες ο ΠτΔ - «Δεν είναι θετικό ότι είδαν το φως της δημοσιότητας»

Ήδη έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια, την επομένη της συνάντησής του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας την ελπίδα να οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE