ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – Θεοδόσης Σιαθάς στο ThemaSports: «Νιώθω πιο έτοιμος, όνειρο μου το εξωτερικό – Αξίζαμε την εξάδα»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – Θεοδόσης Σιαθάς στο ThemaSports: «Νιώθω πιο έτοιμος, όνειρο μου το εξωτερικό – Αξίζαμε την εξάδα»

Το ThemaSports επικοινώνησε με τον 21χρονο Κύπριο εξτρέμ της Νέας Σαλαμίνας, Θεοδόση Σιαθά για μια μίνι-συνέντευξη.

Του Ανδρέα Χρίστου

Είναι ένα από τα πολλά ταλέντα που πήραν ευκαιρίες στη Νέα Σαλαμίνα τα τελευταία χρόνια και κατάφερε να ξεχωρίσει. Εδώ και δύο χρόνια με τον Σάββα ΠΟυρσαϊτίδη στον πάγκο παίρνει συνεχώς ευκαιρίες με αποκορύφωμα το γκολ του μέσα στο ΓΣΠ τον περασμένο Φεβρουάριο κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, ένα ματς το οποίο δεν θα ξεχάσει όπως μας είπε.

Ο 21χρονος Σιαθάς μας μιλάει για τις εμπειρίες του, τους στόχους του, την άποψη του για τον Σάββα Πουρσαϊτίδη, Μάκη Παπαϊώαννου και φυσικά τον… αδερφό του Ιωάννη Κωστή ενώ χαρακτήρισε τον Γιάννη Οκκά ως έναν από τους αγαπημένους του παίκτες μεγαλώνοντας!

Αναλυτικά όσα μας είπε:

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου σαν ποδοσφαιριστή και ειδικότερα σε μια ομάδα όπως η Νέα Σαλαμίνα, που τα τελευταία χρόνια βγάζει ταλέντα και τα αξιοποιεί.
«Ο πρώτιστος μου στόχος είναι να γίνω βασικό στέλεχος αυτής της μεγάλης ομάδας και να πάρω κλήση στην Εθνική Κύπρου. Δουλεύω αρκετά σκληρά και είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος για να πετύχω τον στόχο αυτό».

-Σε ποια θέση σου αρέσει να αγωνίζεσαι;
«Η αγαπημένη μου θέση είναι να αγωνίζομαι στα άκρα της επίθεσης (winger) αυτή είναι και η φυσική μου θέση. Φυσικά προσπαθώ πάντα να βοηθήσω την ομάδα σε οποία θέση και αν αποφασίσει ο προπονητής μου να με χρησιμοποιήσει».

-Ποια η άποψη σου για τον Σαββα Πουρσαϊτίδη;
«O κύριος Πουρσαϊτίδης είναι πολύ καλός προπονητής και πάντα προσπαθεί να μας εμψυχώσει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο για να βγάζουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Με έχει βοηθήσει να διαμορφώσω καλύτερα τον χαρακτήρα μου σε αυτή την περίοδο που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας μας. Έχει δίπλα του μια εξαιρετική ομάδα που δουλεύει πολύ επαγγελματικά και βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό μας, έχουν όλοι μαζί εξαιρετική χημεία και αυτό από μόνο του είναι ένα συστατικό επιτυχίας».

– Για τον Μάκη Παπαϊωάννου;
«Ο κύριος Παπαϊωάννου είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου, έχει αρκετές γνώσεις και με την παρουσία του ανεβάζει την ομάδα μας σε πολύ ψηλό επίπεδο επαγγελματισμού. Είναι αυστηρός αλλά δίκαιος με όλους τους ποδοσφαιριστές και έχει εξαιρετική συνεργασία με όλους τους ανθρώπους που απαρτίζουν το οικοδόμημα της Νέας Σαλαμίνας».

-Πως είναι να παίζεις μαζί με παίκτες όπως οι Κίνγκσλει, Ελουντού, Κορέια και όχι μόνο, που τα τελευταία δύο χρόνια ξεχωρίζουν στην Κύπρο.
«Ναι ξεχωρίζουν όπως και άλλοι ποδοσφαιριστές στην Νέα Σαλαμίνα, όπως ο Κύπρος και ο Τάσος αλλά και άλλα παιδιά που ανεβάζουν την ομάδα επίπεδο με την ποιότητα τους. Εμένα με βοηθά αφάνταστα γιατί μπορώ καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις να μαθαίνω πράγματα και να γίνομαι καλύτερος».

-Ένα σχόλιο για την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό και πως το βιώνεται στη Νέα Σαλαμίνα. Ποιες είναι οι οδηγίες που σας έχουν δοθεί αυτές τις μέρες;
«Είναι πρωτόγνωρες αυτές οι καταστάσεις τόσο για την χώρα όσο και για όλο τον κόσμο. Εμείς σαν ποδοσφαιριστές από την πρώτη στιγμή είχαμε μια ενημέρωση από την Διοίκηση του σωματείου μας για κάποια σειρά μέτρων πρόληψης που έπρεπε να πάρουμε και για κάποιες οδηγίες που έπρεπε να ακολουθήσουμε. Ο γυμναστής της ομάδας μας Αλέξης Περικλέους μας έχει δώσει πρόγραμμα εκγύμνασης το οποίο ακολουθούμε ούτως ώστε να βρισκόμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση που μπορούμε την δεδομένη στιγμή».

-Ποια η άποψη σου και η σχέση σου με τον Ιωάννη Κωστή και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι ο «νέος Κωστή». (εννοώ να πάρει μεταγραφή και να φέρει λεφτά στη Σαλαμίνα)
«Η σχέση μου με τον Ιωάννη περιγράφετε μόνο με μια λέξη, αδερφός! Έχω την άποψη ότι ο Ιωάννης θα πετύχει στον Ολυμπιακό, είναι μεγάλο ταλέντο και δουλεύει πολύ σκληρά. Του εύχομαι τα καλύτερα τόσο στην επαγγελματική του καριέρα όσο και στην προσωπική του ζωή.

Όσο αφορά εμένα, δεν μου αρέσει ο τίτλος «νέος Κωστή» αγωνιζόμαστε σε διαφορετικές θέσεις και έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά σαν ποδοσφαιριστές. Ασφαλώς και θα ήθελα σε κάποια στιγμή να ακολουθήσω και εγω τον Ιωάννη κερδίζοντας μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού όμως τώρα προέχει να είμαι συγκεντρωμένος στους στόχους της ομάδας μου».

-Πιστεύεις ότι το γεγονός πως είσαι στη Νέα Σαλαμίνα βοήθησε στην ανέλιξη σου; Βλέπουμε πως δεν προωθούν όλες οι ομάδες τα ταλέντα τους και τους Κύπριους
«Σίγουρα με βοήθησε και σαν ποδοσφαιριστή αλλά και σαν άνθρωπο. Στη Νέα Σαλαμίνα έχουμε πραγματικά ανθρώπους που ενδιαφέρονται να μας βοηθήσουν και σπαταλούν αρκετό χρόνο για εμάς. Υπάρχει ένα σωστό πλάνο από την Διοίκηση του σωματείου που αφορά τους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών της ομάδας και αυτό φαίνεται ότι λειτουργεί. Η Νέα Σαλαμίνα είναι η ομάδα που δίνει ευκαιρίες στους Κύπριους ποδοσφαιριστές και δίνει μεγάλη σημασία στις ακαδημίες της».

-Έπαιξες για πρώτη φορά το 2017 στα 18 σου. Πλέον στα 21 σου πιστεύεις ότι είσαι έτοιμος για να κάνεις το ξεπέταγμα σου; Μέχρι που μπορείς να φτάσεις;
«Τώρα που είμαι στα 21 μου νιώθω πολύ πιο ώριμος και είμαι έτοιμος για το ξεπέταγμα μου. Έχω κάθε χρόνο και περισσότερες ευκαιρίες σκοράρω τα τελευταία παιχνίδια και είμαι χαρούμενος γι αυτό. Πιστεύουν πολύ σε εμένα οι άνθρωποι της Νέας Σαλαμίνας και θα τους δικαιώσω. Το όνειρο μου είναι να αγωνιστώ στο εξωτερικό και ξέρω ότι για να το πετύχω αυτό πρέπει να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά και να έχω καλές εμφανίσεις με την ομάδα μου».

-Πιστεύεις ότι μπορείς να παίξεις στο μέλλον σε υψηλότερο επίπεδο;
«Πιστεύω στις ικανότητες μου και με την σκληρή δουλειά εύχομαι να τα καταφέρω».

-Άποψη για την μάχη του τίτλου, ποια ομάδα θεωρείς φαβορί,και εάν η Σαλαμίνα έπρεπε να είναι φέτος στην εξάδα.
«Νομίζω ότι αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα υπάρχει αρκετός δρόμος. Φαβορί είναι η Ομόνοια και η Ανόρθωση. Τώρα όσο αφορά την ομάδα μας πιστεύω ότι είμαστε μια πολύ ποιοτική ομάδα που θα άξιζε να βρίσκεται στην πρώτη εξάδα. Δεν φανήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων σε κάποιους σημαντικούς αγώνες στην έδρα μας και εκεί χάθηκε η μάχη της εξάδας».

-Ποιο ήταν το παιχνίδι που σου έμεινε χαραγμένο στο μυαλό
«Ο πρόσφατος αγώνας απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στο Γ.Σ.Π γιατί πέτυχα το πρώτο μου γκολ απέναντι στο ΑΠΟΕΛ».

-Μέσι ή Ρονάλντο; Αγαπημένοι παίκτες από Κύπρο και εξωτερικό μεγαλώνοντας;
«Ποτέ δεν ξεχώρισα κανένα, για εμένα είναι μια κατηγορία από μόνοι τους. Αγαπημένοι μου ποδοσφαιριστές είναι Ronaldinho, Zlatan και τώρα ο Neymar από το εξωτερικό. Τώρα όσο αφορά Κύπριους ποδοσφαιριστές από το πρόσφατο παρελθόν θα πω τον Γιάννη Οκκά ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε από την Νέα Σαλαμίνα και έκανε καριέρα στο εξωτερικό».

The post ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – Θεοδόσης Σιαθάς στο ThemaSports: «Νιώθω πιο έτοιμος, όνειρο μου το εξωτερικό – Αξίζαμε την εξάδα» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top