ΚΥΠΡΟΣ

Η Ομόνοια βραβεύει το μεγαλείο ψυχής του Ανδρέα Σολωμού

Η Ομόνοια βραβεύει το μεγαλείο ψυχής του Ανδρέα Σολωμού

Με θαυμασμό η Κυπριακή κοινωνία παρακολούθησε τον Ανδρέα Σολωμού να παραδίδει μαθήματα ζωής στην μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και με το μεγαλείο της ψυχής του να αποδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Ο 18χρονος τελειόφοιτος μαθητής του Λυκείου Αγίου Νικολάου της Λεμεσού, αν και γεννήθηκε με ολική απώλεια όρασης, δεν σταμάτησε ποτέ να κυνηγάει και να επιτυγχάνει τα όνειρά του.

Όταν έφτασε στην 5η τάξη Δημοτικού, αποφάσισε να μετακινηθεί από τη Σχολή Τυφλών σε Δημόσιο σχολείο. Αυτήν την χρονική περίοδο έχει ριχθεί εντατικά στο διάβασμα, καθώς φοιτά στην γ΄ Λυκείου και ως εκ τούτου σύντομα ακολουθούν οι προεισαγωγικές εξετάσεις.

«Θέλω να σπουδάσω Νομική. Είναι κάτι που μου αρέσει», ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομόνοιας ο Ανδρέας Σολωμού, ο οποίος συγκλόνισε το Παγκύπριο με τον επιβλητικό τρόπο με τον οποίο παρέλασε, χωρίς να έχει την οποιανδήποτε βοήθεια, παρά μόνο ένα ακουστικό στο αφτί, μέσω του οποίου λάμβανε οδηγίες από τον γυμναστή του, που τον καθοδηγούσε στον δρόμο.

«Ο πατέρας μου είναι Ομονοιάτης, όπως και ο παππούς μου. Όταν ήμουν στο Δημοτικό είχε πάει για πρώτη φορά σε αγώνα της Ομόνοιας και από τότε έγινα Ομονοιάτης. Προσπαθώ να πηγαίνω σε κάθε εντός και εκτός έδρας παιχνίδι. Φέτος, έχω χάσει κάποια παιχνίδια, λόγω του ότι έχω διάβασμα για τις προεισαγωγικές εξετάσεις», επεσήμανε στις δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομόνοιας ο Ανδρέας Σολωμού.

Η οικογένεια του Ανδρέα Σολωμού δεν λείπει από τη Δυτική εξέδρα του σταδίου ΓΣΠ, καθώς για χρόνια είναι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας της Ομόνοιας. «Το γήπεδο είναι κάτι που με ξεκουράζει από την πίεση της καθημερινότητας. Όταν η ομάδα κερδίζει, τότε τα συναισθήματα είναι ακόμη καλύτερα», ανέφερε ο Ανδρέας Σολωμού.

Ο Ομονοιάτης μαθητής από τη Λεμεσό μας εξήγησε για το πώς βιώνει τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας: «Είμαι αγχώδης κατά τη διάρκεια του αγώνα, όμως ποτέ δεν πρόκειται να βρίσω, ούτε τους αντίπαλους, ούτε τους διαιτητές, ούτε κανένα. Κάποιες φορές τραγουδάω συνθήματα υπέρ της ομάδας μας».

«Ράινερ Ράουφμαν και Μίκαελ Ποτέ», ήταν η άμεση απάντηση του Ανδρέα, όταν ρωτήθηκε για τον αγαπημένο του παλαίμαχο και νυν ποδοσφαιριστή. Όπως ανέφερε, πιο ευτυχισμένη του στιγμή στα γήπεδα ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2010: «Θυμάμαι είχαμε πάει στο συντριβάνι, στη Λεμεσό και πανηγυρίζαμε», επεσήμανε.

Κλείνοντας τις τοποθετήσεις του ο Ανδρέας Σολωμού έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της Ομόνοιας: «Να παραμείνει δίπλα στην ομάδα, να την πιστεύει και ποτέ να μην χάσει την ελπίδα του. Και πάντα στα πλαίσια της αθλητοπρέπειας. Η Ομόνοια θα ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα και θα γίνει ξανά όπως όλοι την θέλουμε».

Η Ομόνοια θα τιμήσει τον Ανδρέα Σολωμού για το μεγαλείο της ψυχής του, λίγο πριν την έναρξη του Σαββατιάτικου (18/04) αγώνα με αντίπαλο τον Απόλλωνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό: Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του άτυχου Βύρωνα Στυλιανού



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top