ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυπροκουβανικός: Η Κούβα δείχνει έμπρακτη αλληλεγγύη στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Κυπροκουβανικός: Η Κούβα δείχνει έμπρακτη αλληλεγγύη στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Τη Κούβα δείχνει έμπρακτη αλληλεγγύη στη μάχη κατά του κορωνοϊού, λέει ο Κυπροκουβανικός.


ην ώρα που επικρατεί η εθνική περιχαράκωση, η έλλειψη αλληλεγγύης στην ΕΕ αλλά ακόμα και ανάμεσα στις πολιτείες των ΗΠΑ, η απαξίωση των συστημάτων υγείας, η έλλειψη φροντίδας για τους αδύναμους, η Κούβα απαντά με μεγαλύτερη αλληλεγγύη, με εθελοντισμό, με διεθνή συνεργασία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυπροκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας, χαιρετίζοντας «τη συγκινητική στάση της Κούβας στη μάχη κατά της πανδημίας» και ζητώντας άρση του αποκλεισμού της από τις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται, «σήμερα, όλος ο πλανήτης βλέπει την Κούβα –η οποία για χρόνια δέχτηκε την εξοντωτική πολεμική της Δύσης- να στέλνει σήμερα γιατρούς και νοσηλευτές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και Αφρικής, αλλά και της Ευρώπης, όπως η Ιταλία, ενώ άλλες έχουν ήδη απευθύνει έκκληση για κουβανική στήριξη. Να βοηθά στον επαναπατρισμό αλλά και να περιθάλπει επιβάτες βρετανικού κρουαζιερόπλοιου, του οποίου είχαν αρνηθεί τον ελλιμενισμό οι ΗΠΑ και άλλα κράτη».

Ο Κυπροκουβανικός σημειώνει, επίσης, ότι η Κούβα συμβάλλει στην ιατρική έρευνα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού διαθέτοντας στην παγκόσμια ιατρική το φάρμακο Interferon Alfa-2b, προϊόν της κουβανικής βιοφαρμακευτικής βιομηχανίας, το οποίο ήδη χρησιμοποιείται στην ΛΔ Κίνας για την αντιμετώπιση συμπτωμάτων του ιού.

«Μπορεί μια μεγάλη μερίδα της παγκόσμιας κοινής γνώμης να μαθαίνει σήμερα για τις αποστολές εθελοντών γιατρών της Κούβας, όμως ο ανθρωπιστικός διεθνισμός της Κούβας δεν είναι κάτι καινούριο», αναφέρει περαιτέρω, σημειώνοντας ότι «στις έξι δεκαετίες της Επανάστασης, εκατοντάδες χιλιάδες Κουβανοί γιατροί και νοσηλευτές έχουν βρεθεί σε 160 χώρες του κόσμου για να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια απέναντι σε φυσικές θεομηνίες και επιδημίες».

Εντούτοις, αναφέρεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ «σκληρύνουν τον απάνθρωπο αποκλεισμό της, παρότι αυτός έχει καταδικαστεί επανειλημμένα από Ψηφίσματα της ΓΣ του ΟΗΕ». Η «ασφυκτική εφαρμογή» από την κυβέρνηση Τραμπ του νόμου Χελμς-Μπάρτον, επιβάλλει κυρώσεις όχι μόνο σε βάρος της Κούβας αλλά και σε βάρος εταιρειών ξένων κρατών συμπεριλαμβανομένων και κρατών-μελών της ΕΕ που συναλλάσσονται με την Κούβα, προστίθεται. «Αυτός είναι και ο λόγος που η Κούβα παρότι βοηθά ανιδιοτελώς δεκάδες άλλες χώρες του κόσμου, ακόμα και αυτές τις ώρες η ίδια δεν έχει πρόσβαση σε επιπρόσθετο προστατευτικό υλικό, διαγνωστικά τεστ και αναπνευστήρες, αφού εταιρείες αποφεύγουν να εκτελούν τις μεταφορές», σημειώνεται.

Τέλος, ο Κυπροκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας εκφράζει τη θέση ότι σήμερα είναι πιο επίκαιρο και επιτακτικό από ποτέ το αίτημα για τερματισμό του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού των ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top