Βρετανία-Κορωνοϊός: Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία-Κορωνοϊός: Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείο St Thomas' στο Γουέστμινστερ έχει μεταφερθεί ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, που νοσηλεύεται από το βράδυ της Κυριακής λόγω επίμονων συμπτωμάτων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια του απογεύματος, με αποτέλεσμα οι θεράποντες γιατροί να πάρουν την απόφαση περίπου στις 7 το βράδυ τοπική για μεταφορά του στην εντατική.

Πιστεύεται ότι η απόφαση λήφθηκε ώστε να υπάρχει η δυνατότητα μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής του πρωθυπουργού εφόσον χρειαστεί.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, όπως τις μετέδωσε το Sky News, ο κ. Τζόνσον έχει τις αισθήσεις του και δεν έχει χρειαστεί άμεσα τη βοήθεια αναπνευστήρα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τζόνσον έχει ζητήσει από τον Υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, ως τον πρώτο τη τάξει υπουργό, να τον αντικαταστήσει όπου είναι αναγκαίο.

Αναφέρεται επίσης ότι ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαίρετη περίθαλψη και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του NHS για τη σκληρή δουλειά και αφοσίωσή τους.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Στον Λίβανο την Τετάρτη – Αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις για ενέργεια – Στην ατζέντα και η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

ΠτΔ: Στον Λίβανο την Τετάρτη – Αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις για ενέργεια – Στην ατζέντα και η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί αύριο το πρωί για τον Λίβανο κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου κ. Τζοζέφ Αούν, για μια επίσκεψη ιδιαίτερης σημασίας, σε μια περίοδο, όπου η συνεργασία, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα.