ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Σημαντική διευκρίνηση του Υπ. Εργασίας για επιχειρήσεις που βρίσκονται σε μερική αναστολή εργασιών- «Δεν μπορούν να απαιτούν…»

ΚΥΠΡΟΣ: Σημαντική διευκρίνηση του Υπ. Εργασίας για επιχειρήσεις που βρίσκονται σε μερική αναστολή εργασιών- «Δεν μπορούν να απαιτούν…»

Σε μια σημαντική διευκρίνηση προχώρησε το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς φαίνεται πως μερίδα εργοδοτών ή δεν κατανόησε ή θέλησε να εκμεταλλευτεί τα όσα έχουν ανακοινωθεί.

Συγκεκριμένα φαίνεται πως εργοδότες φέρεται να απαίτησαν από τους υπαλλήλους τους να εργάζονται το 60% των εργάσιμων ωρών τους και τα χρήματα να μην τους καταβάλλονται, αφού θα επιδοτούνται με το Ειδικό Ανεργιακό Επίδομα από το Κράτος.

Διαβάστε αναλυτικά:

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε μερική αναστολή εργασιών και έχουν υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στο Ειδικό Σχέδιο Μερικής Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης για επιδότηση του 60% ή 75% του συνολικού αριθμού των εργοδοτουμένων τους, ανάλογα με την περίπτωση, δεν μπορούν να απαιτούν από τους εργοδοτούμενούς τους όπως εργάζονται το 60% των ωρών εργασίας τους, το οποίο επιδοτείται με το Ειδικό Ανεργιακό Επίδομα από το Κράτος.

Υπενθυμίζεται πως το Ειδικό Σχέδιο Μερικής Αναστολής, παρέχει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε μερική αναστολή εργασιών, εάν και εφόσον χρειάζονται τις υπηρεσίες των εργοδοτουμένων τους που θα λαμβάνουν το Ειδικό Ανεργιακό Επίδομα, να απασχολούν τους εν λόγω εργοδοτούμενούς τους για τις συνολικές ώρες εργασίας τους και να τους καταβάλλουν το υπόλοιπο μέρος του μισθού τους.

Επισημαίνεται ότι, είναι δυνατόν, εφόσον συναινέσει ο εργαζόμενος, να μειωθούν οι ώρες εργασίας του, αν αυτό απαιτεί η συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα που ασκεί η επιχείρηση και κατ’ επέκταση να μειωθεί και το υπόλοιπο μέρος του μισθού που θα του καταβληθεί. Ωστόσο, απαραίτητος κανόνας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο εργοδοτούμενος να απασχοληθεί για ένα σημαντικό μέρος του χρόνου εργασίας του, πέραν του 60%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top