Κορωνοϊός - Αίγυπτος: 94 νεκροί - Κλειστά τα τζαμιά μέχρι να εξαλειφθούν τα κρούσματα

Κορωνοϊός - Αίγυπτος: 94 νεκροί - Κλειστά τα τζαμιά μέχρι να εξαλειφθούν τα κρούσματα

Εννέα ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αίγυπτο από επιπλοκές του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για τα περισσότερα θύματα από τον φονικό ιό που καταγράφηκαν μέσα σε μία μέρα στη χώρα, από το ξέσπασμα του ιού.

 

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου κατέγραψε 128 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον φονικό ιό, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους στα 1450 κρούσματα.

Αυστηρή ήταν η νέα ανακοίνωση του υπουργείου Βακουφίων της Αιγύπτου, που ορίζει ρητά ότι όλα τα μουσουλμανικά τεμένη της χώρας θα παραμείνουν τελείως κλειστά μέχρι να εξαλειφθούν πλήρως τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Από το υπουργείο Βακουφίων επισημαίνεται ότι τα τζαμιά δε θα μπορούν να δέχονται τους πιστούς που σε κάποιες περιπτώσεις περνούσαν εκεί πολλές ώρες την ημέρα για τις λατρευτικές ακολουθίες.

Επίσης, τονίζεται ότι απαγορεύονται όλα τα φιλανθρωπικά γεύματα «ιφτάρ» για τους φτωχούς που προσέφεραν τα τζαμιά ή οι διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, προτρέποντας όσους θέλουν να προσφέρουν, να προσφέρουν με χρήματα ή με τρόφιμα.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE