Κορωνοϊός - Αίγυπτος: 94 νεκροί - Κλειστά τα τζαμιά μέχρι να εξαλειφθούν τα κρούσματα

Κορωνοϊός - Αίγυπτος: 94 νεκροί - Κλειστά τα τζαμιά μέχρι να εξαλειφθούν τα κρούσματα

Εννέα ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αίγυπτο από επιπλοκές του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για τα περισσότερα θύματα από τον φονικό ιό που καταγράφηκαν μέσα σε μία μέρα στη χώρα, από το ξέσπασμα του ιού.

 

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου κατέγραψε 128 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον φονικό ιό, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους στα 1450 κρούσματα.

Αυστηρή ήταν η νέα ανακοίνωση του υπουργείου Βακουφίων της Αιγύπτου, που ορίζει ρητά ότι όλα τα μουσουλμανικά τεμένη της χώρας θα παραμείνουν τελείως κλειστά μέχρι να εξαλειφθούν πλήρως τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Από το υπουργείο Βακουφίων επισημαίνεται ότι τα τζαμιά δε θα μπορούν να δέχονται τους πιστούς που σε κάποιες περιπτώσεις περνούσαν εκεί πολλές ώρες την ημέρα για τις λατρευτικές ακολουθίες.

Επίσης, τονίζεται ότι απαγορεύονται όλα τα φιλανθρωπικά γεύματα «ιφτάρ» για τους φτωχούς που προσέφεραν τα τζαμιά ή οι διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, προτρέποντας όσους θέλουν να προσφέρουν, να προσφέρουν με χρήματα ή με τρόφιμα.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη της κάλπης - Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, στο 66,4% η συμμετοχή - Μεγάλη αγωνία για το αποτέλεσμα

LIVE: Η μάχη της κάλπης - Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, στο 66,4% η συμμετοχή - Μεγάλη αγωνία για το αποτέλεσμα

Η Κύπρος ψηφίζει σήμερα για την ανάδειξη της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων, με το πολιτικό ενδιαφέρον να κορυφώνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Το ThemaOnline σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τη διαδικασία των Βουλευτικών Εκλογών 2026, με συνεχή ενημέρωση για τη συμμετοχή, τις δηλώσεις πολιτικών αρχηγών, τα πρώτα στοιχεία από τις κάλπες, την καταμέτρηση των ψήφων και τα αποτελέσματα. 

BEST OF TOTHEMAONLINE