ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Θλιβερό ρεκόρ - 1.736 νεκροί σε μια μέρα

ΗΠΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Θλιβερό ρεκόρ - 1.736 νεκροί σε μια μέρα

Οι περισσότεροι θάνατοι από κορωνοϊό σε μία μέρα καταγράφηκαν χθες στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των ειδικών για μια δύσκολη περίοδο 1-2 εβδομάδων που θα ξεκινούσε τη Δευτέρα.

Σύνολο 1.736 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την ασθένεια το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 12.854. Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ είχε καταγραφεί στις 4 Απριλίου, με 1.344 θανάτους.

Τα κρούσματα βάσει της επίσημης καταγραφής ξεπέρασαν τις 400.000 Ωστόσο, με δεδομένο ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι ασθενείς που δηλώνουν τηλεφωνικά στο γιατρό τους τα συμπτώματα, μένουν σε 14ήμερη καραντίνα στο σπίτι και δεν πηγαίνουν σε νοσοκομείο για να υποβληθούν σε τεστ εκτός κι αν η κατάστασή τους χειροτερεύσει, ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι ακόμη και διπλάσιος.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει 142.384 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 5.489 θανάτους, εκ των οποίων οι 3.544 έχουν καταγραφεί στο δήμο Νέας Υόρκης, του οποίου τα νεκροτομεία έχουν πληρότητα και οι αρχές αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τα ψυγεία μεγάλης φάρμας στην κομητεία του Σάφολκ, στο Λονγκ Άϊλαντ. Νωρίτερα είχε αποφασιστεί να χρησιμοποιηθεί η πίστα παγοδρομίου, ωστόσο ο επικεφαλής της κομητείας ακύρωσε την απόφαση, λόγω φόβων ότι στο μέλλον θα υπήρχε πρόβλημα στα παιδιά να χρησιμοποιήσουν το παγοδρόμιο.

Προχθές ο δήμαρχος Ντι Μπλάσιο είχε διαψεύσει πληροφορίες ότι θα χρησιμοποιούσαν δημόσια πάρκα της Νέας Υόρκης για την ταφή των νεκρών, ωστόσο αν χρειαστεί θα χρησιμοποιηθεί μικρό νησί του ανατολικού ποταμού.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top