Ένα εκατ. Ευρώ χάνει κάθε ώρα η Lufthansa λόγω κορωνοϊού

Ένα εκατ. Ευρώ χάνει κάθε ώρα η Lufthansa λόγω κορωνοϊού

Απώλειες ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ καταγράφει κάθε ώρα η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa, η οποία διαπραγματεύεται ήδη το ύψος της κρατικής βοήθειας που θα λάβει από το Βερολίνο προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

"Κάθε ώρα χάνουμε συνολικά ένα εκατομμύριο ευρώ από τα αποθέματα ρευστότητάς μας - μέρα και νύχτα, εβδομάδα με εβδομάδα και μάλλον μήνα προς μήνα", τόνισε ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς τους εργαζόμενους της εταιρίας, η οποία εξυπηρετεί αυτή την περίοδο λιγότερους από 3.000 επιβάτες την ημέρα.

Πριν από την κρίση, ο αριθμός των επιβατών για την Lufthansa έφθανε τους 350.000 ημερησίως. Προχθές η εταιρία ανακοίνωσε ότι κλείνει την θυγατρική της German Wings, ενώ οι Swiss και Austrian, στις οποίες κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, συζητούν ήδη με τις κυβερνήσεις της Ελβετίας και της Αυστρίας αντίστοιχα, προκειμένου να λάβουν κρατική ενίσχυση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Σημαντική για επανέναρξη διαπραγματεύσεων η αλληλεγγύη εταίρων

ΠτΔ: Σημαντική για επανέναρξη διαπραγματεύσεων η αλληλεγγύη εταίρων

Στην προσπάθεια για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με στόχο μια διαρκή και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, με βάση μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται από το πλαίσιο του ΟΗΕ και τις αξίες και αρχές της ΕΕ, η αλληλεγγύη εταίρων όπως η Ισπανία είναι πολύ σημαντική, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την παρουσίαση των διαπιστευτηρίων της νέας Πρέσβειρας του Βασιλείου της Ισπανίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, Mercedes Alonso Frayle.

BEST OF TOTHEMAONLINE