ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης: Μετατρέπεται σε κέντρο ενημέρωσης και πληροφόρησης για την πανδημία

Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης: Μετατρέπεται σε κέντρο ενημέρωσης και πληροφόρησης για την πανδημία

Η πανδημία του κορωνοϊου έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις και παρενέργειες που αγγίζει όλο το φάσμα της ζωής, οδηγώντας όλους σε αναπροσαρμογές της δράσης και λειτουργίας τους, από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μέχρι τους απλούς ανθρώπους, αλλά και σε πράξεις προσφορές.

Η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αποφάσισε σε συνεδρία της Ολομέλειάς της, στις 8 Απριλίου 2020, να παρατείνει μέχρι την 31η Μαΐου 2020 την προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Αριστείο της Κυπριακής Δημοκρατίας για το 2020, το οποίο απονέμεται από την Κυπριακή Ακαδημία.
 
Σε δική του ανακοίνωση, το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης αναφέρει ότι μετατρέπεται σε κέντρο ενημέρωσης και πληροφόρησης για την πανδημία COVID – 19.
 
Συγκεκριμένα, «η ιστοσελίδα του Ινστιτούτου www.clerides.org έχει διαμορφωθεί σε ένα εύχρηστο ηλεκτρονικό κέντρο πληροφόρησης και υποστήριξης των Κυπρίων για τον κορωνοϊό»
 
Οι επισκέπτες του www.clerides.org μπορούν μέσα από: τη Χάρτα Μέτρων να ενημερωθούν με απλό και κατανοητό τρόπο για όλα τα μέτρα της Κυβέρνησης και πως μπορούν να τα αξιοποιήσουν.
Μέσα από το Φόρουμ Υποστήριξης να καταθέσουν τις απορίες και τις απόψεις τους καθώς και να συζητήσουν ουσιαστικά για όλα τα θέματα που αφορούν την πανδημία.

Μπορούν επίσης να ενημερωθούν για τα Στατιστικά Στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, Παγκόσμιων Οργανισμών και την επεξεργασία που ξεκινά το Ινστιτούτο και να βρουν σωστά ταξινομημένα όλα τα Διατάγματα, Νόμους, Κανονισμούς και Σημαντικές Ανακοινώσεις του Κράτους για τον κορωνοϊό.

Το www.clerides.org, την επιμέλεια του οποίου έχει ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, Βουλευτής Λευκωσίας, Μιχάλης Σοφοκλέους, θα ανανεώνεται και θα επεκτείνεται διαρκώς με νέα θέματα, κατηγορίες και πρωτοβουλίες. 
 
 «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο το πιο κρίσιμο είναι να μείνουμε θετικοί και ενωμένοι. Η Κύπρος μπορεί να είναι υπόδειγμα στη διαχείριση αυτής της παγκόσμιας δυσκολίας και όπως είχε πει ο αείμνηστος Γλαύκος Κληρίδης, εάν μείνουμε Ενωμένοι, Ενωμένοι, Ενωμένοι, Θα τα Καταφέρουμε», καταλήγει η ανακοίνωση από το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης.
Η Emirates SkyCargo , στο μεταξύ, αυξάνει το δίκτυο και τις λειτουργίες της για τη μεταφορά βασικών εμπορευμάτων συνδέοντας ολοένα και περισσότερους παγκόσμιους προορισμούς.
 
Σε ανακοίνωσή της η Emirates SkyCargo αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, η Emirates SkyCargo πραγματοποίησε πάνω από 160 πτήσεις με τα εμπορικά αεροσκάφη της και σχεδόν 90 πτήσεις με τα επιβατικά αεροσκάφη της ενώ την επόμενη εβδομάδα, ο αερομεταφορέας θα συμπληρώσει 160 πτήσεις μόνο με τα επιβατικά αεροσκάφη του».
 
Εξάλλου, εκτός από τις προγραμματισμένες ενέργειες, η Emirates SkyCargo διέθεσε έναν μεγάλο αριθμό ναυλωμένων πτήσεων για φορτία τόσο στα εμπορικά όσο και στα επιβατικά αεροσκάφη.
 
Από τις αρχές Απριλίου, ο μεταφορέας εκτέλεσε περισσότερες από 30 ναυλωμένες πτήσεις, συνδέοντας πάνω από 20 προορισμούς παγκόσμια. Τα βασικά προϊόντα που μεταφέρονται στις πτήσεις αυτές είναι ιατρικά εφόδια, όπως μάσκες προσώπου, προστατευτικά καλύμματα, απολυμαντικά, εξοπλισμός για νοσοκομεία, εκτός από φαρμακευτικά προϊόντα, πρώτες ύλες και ανταλλακτικά.
 
Με μια πραγματικά αλτρουιστική πράξη, δύο Αθηενίτισσες, ακολουθώντας την πρακτική άλλων συμπατριωτισσών μας, προχώρησαν στην αγορά των απαραίτητων υλικών για να κατασκευάσουν 160 μάσκες , για να δοθούν σε ιδρύματα, φορείς και ιδιώτες στην Αθηένου, που έρχονται σε επαφή με κοινό.
 
Η μία εξ αυτών, η Νίκη Αρτεμίου επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Αθηένου, Κυριάκο Καρεκλά, και του ανέφερε ότι μαζί με την Έλενα Βύζακου Μιλτιάδους εθελοντικά και με δικά τους έξοδα κατασκεύασαν τις 160 μάσκες.
 
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τις δύο εθελόντριες και διευθέτησε όπως παραληφθούν οι μάσκες και διανεμηθούν στον Δήμο Αθηένου, στη Δημοτική Στέγη Ηλικιωμένων, στην Αστυνομία Αθηένου, στο Κέντρο Υγείας Αθηένου, σε προσωπικούς ιατρούς και φαρμακεία της Αθηένου, στα υποκαταστήματα τραπεζών, σε υπεραγορές και άλλους φορείς και ιδιώτες που έρχονται σε επαφή με κοινό.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top