ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Αναμένονται οι αποφάσεις για τα οικονομικά μέτρα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Αναμένονται οι αποφάσεις για τα οικονομικά μέτρα

Την Παρασκευή 10/04, αναμένεται να οριστικοποιήσει η «κυβέρνηση» τα μέτρα που θα λάβει για την στήριξη των επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα που παραμένουν κλειστές, με τον τ/κ Τύπο να αναφέρει ότι η βοήθεια των 1500 ΤΛ (215 ευρώ) που πριν 15 ημέρες ανακοινώθηκε, θα αφορά τελικά δύο μήνες.

Ανακοινώνοντας το βράδυ της Πέμπτης 09/04, τις αποφάσεις του «υπουργικού συμβουλίου» ο «υπεξ»,Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε ότι μελέτησαν τους όρους και το εύρος εφαρμογής της απόφασης μέσω ου «ταμείου στήριξης της εγχώριας εργατικής δύναμης» για την οικονομική στήριξη αλλά οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν σήμερα. Είχε επίσης ανακοινώσει την απόφαση να προχωρήσουν στην οικονομική βοήθεια 1.700 ΤΛ (243 ευρώ) σε φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στα κατεχόμενα.

Ο κ. Οζερσάι ανάφερε ότι η επιστημονική επιτροπή του «υπουργείου» οικονομίας και ενέργειας» και οι ομάδες του «υπουργείου» υγείας» θα αξιολογήσουν τις επόμενες ημέρες πώς θα ανοίξουν μερικές επιχειρήσεις, σε περίπτωση που θα επαναρχίσει η λειτουργία τους μετά τις 17 Απριλίου.
 
Στο μεταξύ, το τ/κ βιομηχανικό επιμελητήριο κάλεσε την «κυβέρνηση» να εγκαταλείψει αποφάσεις που είναι άδικες και μη βιώσιμες και θα καταδικάσουν σε πτώχευση τον ιδιωτικό τομέα. Σε δήλωση του προέδρου του επιμελητηρίου, Ενβέρ Μαμουλτζού αναφέρεται ότι «αυτή η κρίση μας είναι μια ευκαιρία να σχεδιάσουμε από την αρχή τον τρόπο ζωής μας, παράγοντας με παραγωγικότητα και αγκαλιάζοντας την γη στην οποία ζούμε».
 
Ο ιδιωτικός τομέας, πρόσθεσε, έχει οδηγηθεί σε χάος και πλέον πρέπει οι πηγές της «χώρας» να διαμοιράζονται με το πιο δίκαιο, νούσιμο και παραγωγικό τρόπο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top