ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Nτούσαν Κέρκεζ για ΟΛΑ: Το κύπελλο, το μέλλον του και… Μέσι ή Κριστιάνο!

Nτούσαν Κέρκεζ για ΟΛΑ: Το κύπελλο, το μέλλον του και… Μέσι ή Κριστιάνο!

Ο Ντούσαν Κέρκεζ… ανακρίθηκε από τον κόσμο της ΑΕΛ και όχι μόνο, σε live από τα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας.

Ο Βόσνιος προπονητής, τόνισε πως στόχος είναι το κύπελλο, είπε για το μέλλον του αλλά απάντησε και στο μεγάλο ερώτημα Μέσι ή Κριστιάνο!

Αναλυτικά:

«Είναι κάτι διαφορετικό. Προσπαθώ. Μας λείπει η ελευθερία. Τώρα καταλαβαίνουμε τι σημαίνει ζωή. Ίσως κάποιοι άνθρωποι δουν διαφορετικά τη ζωή και όχι μόνο ως λεφτά. Μου είναι δύσκολο. Μου λείπει πολύ το ποδόσφαιρο».

Πως περνά τις μέρες του: «Πρέπει να περάσει. Τι να κάνουμε; Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Πρέπει να είσαι έτοιμος να βλέπεις άλλα άτομα. Για εμένα είναι σημαντικό να είμαστε καλά ψυχολογικά. Για τη ζωή και τα λεφτά θα μπορέσουμε να δούμε μετά τι θα γίνει. Δουλεύω στο λάπτοπ. Κάνω ανάλυση. Μιλώ με παίκτες και προπονητικό τιμ. Έχεις ώρα και βλέπεις πιο ήρεμα τα πράγματα».

Για τη στάση που κρατά η FIFA και η UEFA για να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα: «Εμένα μου αρέσει να τελειώνουν όλα μέσα στο γήπεδο. Είναι λογικό να θέλουν και οι ομοσπονδίες το ίδιο. Αν μπορεί να τελειώσει καλώς, αν όχι δεν πειράζει. Αλλά εγώ θέλω να τελειώσει στο γήπεδο».

Πόσο καιρό θέλει ένας ποδοσφαιριστής προετοιμασία: «Θέλουν σίγουρα 3-4 εβδομάδες. Πρέπει να είναι φρέσκοι οι παίκτες που θα έρθουν πίσω».

Για το αν μιλά με τους ποδοσφαιριστές: «Ναι μιλώ μαζί τους. Εγώ μιλώ μαζί τους μέσω μιας εφαρμογής. Δεν μιλώ για ποδόσφαιρο μαζί τους αλλά για τη ζωή. Για τις οικογένειες τους. Είναι όλοι καλά ευτυχώς».

Οι στόχοι της ομάδας: «Εμάς πρώτος μας στόχος είναι το κύπελλο. Δεν είναι εύκολο γιατί παίζουμε με τον Απόλλωνα και ξέρουμε τι θα πει Λεμεσιανό ντέρμπι. Θέλουμε να βγούμε στην Ευρώπη και πιο κοντά σε αυτό είμαστε από το Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά τώρα σε αυτά τα παιχνίδια που έμειναν θα δώσουμε το καλύτερο».

Για το αν θα συνεχίσει στην ΑΕΛ και το μπάτζετ που έχει: «Είμαι δύο χρόνια στην ΑΕΛ και κάθε λίγο μιλούμε για το μπάτζετ. Για εμένα η ΑΕΛ είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Κύπρο και στόχο πρέπει να έχει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Ποτέ δεν είχαμε μεγάλο μπάτζετ όπως άλλες μεγάλες ομάδες. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε με αυτό. Όποιοι παίκτες έρχονται στην ΑΕΛ καταλαβαίνουν που έρχονται. Κάποιοι αντέχουν και κάποιοι άλλοι όχι, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν εξαρτάται από το μπάτζετ αν θα μείνω ή όχι. Αν δεν μείνω δεν πειράζει, προχωρά η ζωή».

Για το ποιοι παίκτες θα μείνουν αν συνεχίσει: «Έχω κάτι στο μυαλό μου, αλλά είναι πολύ γρήγορα να λέμε αν θα μείνουν κάποιοι και κάποιοι άλλοι όχι».

Αν θα ήθελε να παραμείνει ο Μαΐντεβατς τη νέα σεζόν: «Ναι, είμαστε όλοι ευχαριστημένοι από τον παίκτη. Νομίζω ότι ο πρόεδρος θα βρει τρόπο να τον κρατήσει στην ομάδα».

Για το αν είχε προτάσεις από άλλες ομάδες: «Πρόπερσι είχα κάτι από εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή δεν είναι καλύτερα από την ΑΕΛ. Δεν ξέρω τι θα γίνει».

Για ποιον θα ήθελε στην ΑΕΛ από άλλες ομάδες: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μου αρέσει από πέρσι αλλά άκουσα ότι υπόγραψε σε άλλη ομάδα. Ο Κορέια, ειδικά τώρα που έφυγε ο Γουίλερ, εκεί τον χρειαζόμαστε. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά αυτό θα ήθελα».

Για τους προπονητές που ξεχώρισαν: «Είναι ο Κετσπάγια και ο Μπεργκ».

Για το αν θα μείνει τώρα που άλλαξαν τα πράγματα: «Να δώσω χαιρετίσματα του φίλου μου του Σάββα. Πάντα με ρωτά δύσκολα. Δεν είχα ποτέ πρόθεση να φύγω. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο. Τώρα άλλαξαν πράγματα στη ζωή μας. Δεν είμαι δύσκολος άνθρωπος, θα δούμε».

Για το κύπελλο και τη χαμένη ευκαιρία του Μακρή: «Όταν έγινε το 2-0 ήμασταν πολύ κοντά και αρχίσαμε να το πιστεύουμε. Ο Μακρής έπαιξε πολλά παιχνίδια και μας έδωσε πολλά. Ήταν μια ευκαιρία που αν σκόραρε θα ήμασταν πιο ήρεμοι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, περήφανος για αυτό το κύπελλο».

Αν θα προωθήσει παιδιά από τις ακαδημίες: «Δεν βάζω ποτέ κάποιον μέσα επειδή είναι Κύπριος. Βάζω την ενδεκάδα σύμφωνα με την απόδοση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και πολλοί Κύπριοι είναι έτοιμοι για Εθνική ομάδα. Οι ακαδημίες μας είναι καλές και δουλεύουν πολύ καλά. Δεν θα φέρω στην πρώτη ομάδα ένα παίκτη επειδή είναι ταλέντο, αλλά πρέπει να δουλεύει. Όταν έρθει στην πρώτη ομάδα πρέπει να αλλάξει το μυαλό του».

Τι συμβαίνει με Νιλς Τεϊσέιρα: «Εγώ προσπαθώ να βοηθήσω να βρει τη φόρμα του. Ήταν και αυτός στην ενδεκάδα αλλά μετά έμεινε εκτός. Είναι και άλλοι που δουλεύουν».

Η άποψη του για τον Μαέ: «Σίγουρα ένας πολύ καλός παίκτης. Μπορεί να παίξει στο εξωτερικό. Είναι δουλευταράς και μπορεί να έχει μεγάλη καριέρα».

Για την ατάκα του προέδρου ότι θα τα βρουν σε λίγα λεπτά: «Αυτό είναι καλό. Ο Πρόεδρος είναι ένας απλός και καλός άνθρωπος, κάνει λάθη όπως όλοι. Διαφωνούμε σε κάποια πράγματα, πρέπει να διαφωνούμε, αλλά κάθε φορά που κάτσαμε και μιλήσαμε βρήκαμε την λύση».

Oι Νταβόρ, Αντρέ και Ράσο καθιερώθηκαν: «Είναι σοβαροί, δουλεύουν πολύ. Είμαι σίγουρος ότι μπορούν να κάνουν μεγαλύτερη καριέρα αλλά αυτό εξαρτάται από πολλά πράγματα».

Για τον Χάρη Κυριάκου: «Πρέπει να ρωτήσω κάποιος από τον κόσμο για τον Χάρη. Κάποιες φορές δεν καταλαβαίνω. Ένα δικός μας παίκτης πρέπει να έχει στήριξη, ειδικά από την στιγμή που τα δίνει όλα. Ο Χάρης ξέρει 7, θα παίξει 7. Ξέρουν όλοι πόσο δύσκολα πέρασε ο Χάρης, πάγκο και πάγκο. Έπαιζε ο Αϊρόσα, μετά ο Νιλς. Αλλά μπράβο στον Χάρη, είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Για τον Λεάντρο Σίλβα: «Ο ίδιος ήθελε να πάει στην Ακαντέμικα. Έχουμε όρο να τον αγοράσουν αν θέλουν, αλλά τώρα τα πράγματα με τον κορωνοϊό ίσως αλλάξουν και θα έρθει πίσω. Είχαμε καλή συνεργασία, και όταν έρθει πίσω πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει. Πρέπει να μας βοηθήσει».

Για την πιο δύσκολη στιγμή του ως ποδοσφαιριστής: «Το 2009, ο χαμένος τελικός με την Πέγεια. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο, είχαμε αρκετό κόσμο, ήμασταν το φαβορί».

Για την επιστροφή του Θεόδωρου Αντωνίου: «Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ανθρώπους που ξέρουν τι σημαίνει η ομάδα. Είναι η ζωή του η ΑΕΛ, αγαπά την ΑΕΛ και με βοηθά πολύ, όχι μόνο εμένα αλλά και όλους εδώ. Θα βοηθήσει την ομάδα για πολλά χρόνια».

Για τον κόσμο: «Δεν είμαι χαρούμενος που δεν έρχεται ο κόσμο στο γήπεδο. Αν κάτι μου λείπει αυτά τα δύο χρόνια είναι αυτό. Ελπίζω να αλλάξει κάτι και να έρθει πίσω. Δεν ξέρω αν θα είμαι εγώ εδώ, αλλά ΑΕΛ χωρίς κόσμο δεν είναι ομάδα. Μας επηρεάζει αυτό γιατί έπαιξα και ξέρω τι σημαίνει ο κόσμος της ΑΕΛ και τι νιώθει η άλλη ομάδα όταν έχουμε τους οπαδούς μας. Πέρσι αν είχαμε κόσμο μπορούσαμε να είμαστε κοντά στην πρώτη θέση μέχρι τέλος. Ξέρω γιατί δεν μπορούν να έρθουν αλλά στο τέλος δεν είναι κανένας άλλος πάνω από την ομάδα από αυτούς».

Ποιες άλλες ομάδες υποστηρίζει: «Είμαι Παρτιζάν. Και στην Ιταλία με τη Μίλαν. Εμένα μου αρέσει να βλέπω καλό ποδόσφαιρο. Τώρα μου αρέσει πολύ η Λίβερπουλ».

Μέσι ή Ρονάλντο: «Μου αρέσει να βλέπω τον Μέσι, αλλά επειδή είμαι δουλευταράς όπως και ο Ρονάλντο θα πω Ρονάλντο. Είναι παράδειγμα για όλους επειδή δούλεψε σκληρά».

***ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ 

The post Nτούσαν Κέρκεζ για ΟΛΑ: Το κύπελλο, το μέλλον του και… Μέσι ή Κριστιάνο! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top