ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ: Κλειστά όλα και στα ορεινά χωριά της Ν. Πιτσιλιάς - Φοβήθηκαν οι ηλικιωμένοι - Προμηθεύονται εμπορεύματα κατ’ οίκον - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ: Κλειστά όλα και στα ορεινά χωριά της Ν. Πιτσιλιάς - Φοβήθηκαν οι ηλικιωμένοι - Προμηθεύονται εμπορεύματα κατ’ οίκον - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εδώ και πάνω από ένα μήνα, ξεκίνησαν δειλά δειλά να λαμβάνονται τα πρώτα μέτρα ενάντια στην υγειονομική κρίση που βιώνει το νησί της Κύπρου, λόγω κορωνοϊού.

Του Γιώργου Τάττη

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες, έχουν ληφθεί πολύ αυστηρά μέτρα σε ό,τι αφορά τις άσκοπες μετακινήσεις. Παράλληλα, έχουν κλείσει οι πλείστες επιχειρήσεις, ακόμη και αυτές που έχουν να κάνουν με την εστίαση.

Παρά τα όσοι πολλοί υποστηρίζουν, περί ‘ατίθασου λαού’ και ‘Κυπρίων που δεν ακούνε’, οι καταγγελίες για παραβίαση του Διατάγματος, αν εξαιρέσουμε τις πρώτες μέρες, είναι λίγες. Μάλιστα, όσο περνάει ο καιρός λιγοστεύουν ακόμη περισσότερο.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, αυτό συμβαίνει και στα μικρά ορεινά χωριά της νότιας Πιτσιλιάς, όπου κάποιος εύλογα θα μπορούσε να πιστέψει ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να ήταν πιο χαλαρά, χωρίς σημαντική επιτήρηση των Αστυνομικών Δυνάμεων.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι εντοπίστηκε και περιπολικό της αστυνομίας που προέβαινε σε έλεγχους στην γύρω περιοχή.

Το ThemaOnlıne, λοιπόν, πήγε για να δει κατά πόσον η απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων έχει όντως καθολική υπακοή, ακόμη και στα απομακρυσμένα χωριά. Κάποια από αυτά, έχουν και θρησκευτικό τουρισμό σχεδόν ολόγχρονα λόγω των αρχαίων εκκλησιών (Βλ. Παναγιά του Άρακα).

Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσαν οι λιγοστοί κάτοικοι, οι πλείστοι προμηθεύονται με εμπορεύματα κατ’ οίκον, από υπεραγορές άλλων χωριών που είναι πιο κοντά στην Λευκωσία ή στην Κυπερούντα. Επίσης, είπαν ότι λόγω ηλικίας αποφεύγουν να μετακινούνται ακόμα και για βόλτα.

Δείτε φωτογραφίες από τα χωριά Λαγουδερά - Σαράντι - Άλωνα - Πλατανιστάσα - Πολύστυπος, όπου τα πάντα είναι κλειστά:

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο ενδιάμεσος χώρος στο χείλος της αποσύνθεσης: Παιχνίδια ισχύος του Νικόλα και οι φυγόκεντρες τάσεις

Ο ενδιάμεσος χώρος στο χείλος της αποσύνθεσης: Παιχνίδια ισχύος του Νικόλα και οι φυγόκεντρες τάσεις

Ο ενδιάμεσος χώρος βρίσκεται σήμερα στη πιο ασταθή και συγκεχυμένη φάση της μετα-κρίσης εποχής. Τα κόμματα του κέντρου δεν μονομαχούν πλέον για κυριαρχία- μονομαχούν για επιβίωση. Η ενότητα που κάποτε έδινε στο κέντρο το ρόλο του ρυθμιστή έχει διαλυθεί, αφήνοντας έναν χώρο γεμάτο αμφιβολίες, προσωπικές φιλοδοξίες και πολιτική κόπωση.

BEST OF TOTHEMAONLINE