ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ: Κλειστά όλα και στα ορεινά χωριά της Ν. Πιτσιλιάς - Φοβήθηκαν οι ηλικιωμένοι - Προμηθεύονται εμπορεύματα κατ’ οίκον - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ: Κλειστά όλα και στα ορεινά χωριά της Ν. Πιτσιλιάς - Φοβήθηκαν οι ηλικιωμένοι - Προμηθεύονται εμπορεύματα κατ’ οίκον - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εδώ και πάνω από ένα μήνα, ξεκίνησαν δειλά δειλά να λαμβάνονται τα πρώτα μέτρα ενάντια στην υγειονομική κρίση που βιώνει το νησί της Κύπρου, λόγω κορωνοϊού.

Του Γιώργου Τάττη

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες, έχουν ληφθεί πολύ αυστηρά μέτρα σε ό,τι αφορά τις άσκοπες μετακινήσεις. Παράλληλα, έχουν κλείσει οι πλείστες επιχειρήσεις, ακόμη και αυτές που έχουν να κάνουν με την εστίαση.

Παρά τα όσοι πολλοί υποστηρίζουν, περί ‘ατίθασου λαού’ και ‘Κυπρίων που δεν ακούνε’, οι καταγγελίες για παραβίαση του Διατάγματος, αν εξαιρέσουμε τις πρώτες μέρες, είναι λίγες. Μάλιστα, όσο περνάει ο καιρός λιγοστεύουν ακόμη περισσότερο.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, αυτό συμβαίνει και στα μικρά ορεινά χωριά της νότιας Πιτσιλιάς, όπου κάποιος εύλογα θα μπορούσε να πιστέψει ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να ήταν πιο χαλαρά, χωρίς σημαντική επιτήρηση των Αστυνομικών Δυνάμεων.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι εντοπίστηκε και περιπολικό της αστυνομίας που προέβαινε σε έλεγχους στην γύρω περιοχή.

Το ThemaOnlıne, λοιπόν, πήγε για να δει κατά πόσον η απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων έχει όντως καθολική υπακοή, ακόμη και στα απομακρυσμένα χωριά. Κάποια από αυτά, έχουν και θρησκευτικό τουρισμό σχεδόν ολόγχρονα λόγω των αρχαίων εκκλησιών (Βλ. Παναγιά του Άρακα).

Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσαν οι λιγοστοί κάτοικοι, οι πλείστοι προμηθεύονται με εμπορεύματα κατ’ οίκον, από υπεραγορές άλλων χωριών που είναι πιο κοντά στην Λευκωσία ή στην Κυπερούντα. Επίσης, είπαν ότι λόγω ηλικίας αποφεύγουν να μετακινούνται ακόμα και για βόλτα.

Δείτε φωτογραφίες από τα χωριά Λαγουδερά - Σαράντι - Άλωνα - Πλατανιστάσα - Πολύστυπος, όπου τα πάντα είναι κλειστά:

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για συνάντηση με Τατάρ: «Πρέπει να υπάρξουν αποτελέσματα» – Μετά τις 12 Μαΐου η κάθοδος Ολγκίν

ΠτΔ για συνάντηση με Τατάρ: «Πρέπει να υπάρξουν αποτελέσματα» – Μετά τις 12 Μαΐου η κάθοδος Ολγκίν

Λίγο μετά τις 11 το πρωί ξεκίνησε η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, στο Λήδρα Πάλας. Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των δυο ηγετών μετά την άτυπη διευρυμένη συνάντηση της Γενεύης.

BEST OF TOTHEMAONLINE