ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΣΜΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δεύτερη μέρα με αύξηση νέων κρουσμάτων και θανάτων στην Ισπανία - Πληροφορίες για άλλες χώρες

ΚΟΣΜΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δεύτερη μέρα με αύξηση νέων κρουσμάτων και θανάτων στην Ισπανία - Πληροφορίες για άλλες χώρες

Τα επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 αυξήθηκαν σήμερα Κυριακή (12/04) στην Ισπανία σε 166.019 από 161.852 χθες Σάββατο (11/04). Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε στους 16.972 σήμερα από 16.353 χθες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

To Ιράν αναφέρει συνολικό αριθμό 71.686 επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων έχει αυξηθεί στους 4.474.

Η Μαλαισία ανακοίνωσε 153 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό σε 4.683. Ανακοινώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι με το συνολικό αριθμό των θανάτων να ανέρχεται σε 76. Ποσοστό 45% των επιβεβαιωμένων περιστατικών έχει ιαθεί. Ν.Χ.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν βρεθεί στην COVID-19 στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 2.186 κατά το προηγούμενο 24ωρο. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων καταγράφεται στα 15.770 από την έναρξη του ξεσπάσματος της πανδημίας, σύμφωνα με το αρμόδιο κέντρο ελέγχου για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η Ινδονησία ανέφερε σήμερα 46 νέους θανάτους από την COVID-19, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων σε 373, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, καταγράφηκαν 399 νέα περιστατικά μόλυνσης, που αυξάνουν το συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών σε 4.241, όπως δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας.

Τα σχολεία στο Πεκίνο που είναι κλειστά λόγω του κορωνοϊού θα ανοίξουν για τις μεγαλύτερες τάξεις του λυκείου και του γυμνασίου, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό δίκτυο CCTV, επικαλούμενο εκπρόσωπο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας στο Πεκίνο.

Οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του λυκείου αναμένεται να επιστρέψουν στα σχολεία τους στις 27 Απριλίου ενώ του γυμνασίου στις 11 Μαίου, ανέφερε ο εκπρόσωπος Λι Γι σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το CCTV.

Στο μεταξύ η κινεζική πόλη Σουιφένχε, στο βόρειο τμήμα της χώρας στα σύνορα με τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα ότι εντείνει τους συνοριακούς της ελέγχους στο πλαίσιο των μέτρων που στόχο να αποτραπούν "εισαγόμενα" κρούσματα.

Παράλληλα, θα εντείνει τους ελέγχους στην κυκλοφορία και θα επιβάλει αυστηρά μέτρα καραντίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της πόλης. Στην περιοχή έχουν απαγορευθεί κάθε είδους συναθροίσεις ενώ έχει καταρτιστεί κατάλογος με τις επιχειρήσεις που πρέπει να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Και η πόλη Χαρμπίν στην βορειοανατολική Κίνα θα εφαρμόσει το μέτρο της καραντίνας 28 ημερών για όσους έρχονται από το εξωτερικό, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών. Οσοι έρχονται στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ στα σύνορα με τη Ρωσία θα παραμένουν αρχικά σε κέντρο καραντίνας για 14 ημέρες και στη συνέχεια στο σπίτι τους για 14 ημέρες ακόμα.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε προκάλεσε σήμερα οργισμένες αντιδράσεις από κάποιους χρήστες του Twitter αφού ανήρτησε ένα βίντεο με τον ίδιο να χαλαρώσει σε έναν καναπέ παρέα με τον σκύλο του, να πίνει τσάι και να διαβάζει, μαζί με ένα μήνυμα που προέτρεπε τον κόσμο να μείνει στο σπίτι του.
Η φράση "Ποιος νομίζεις ότι είσαι;" έγινε κορυφαίο trend στο Twitter, με τους χρήστες να υποστηρίζουν ότι το μήνυμα του Αμπε αγνοεί τα δεινά όσων πασχίζουν να βγάλουν τα προς το ζην εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το βίντεο του Αμπε ήταν μια απάντηση στον δημοφιλή μουσικό Γεν Χόσινο, ο οποίος ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να χορεύει στο σπίτι του και να προτρέπει τον κόσμο να συνεργαστεί.

"Σε μια περίοδο κατά την οποία ο κόσμος παλεύει να επιβιώσει, το να δείχνεις ένα βίντεο με τέτοια πολυτέλεια..... είναι να αναρωτιέται κανείς "Ποιος νομίζεις ότι είσαι;", ανέφερε ένας χρήστης στο Twitter. Αλλοι χρήστες του Twitter, πάντως, υπερασπίστηκαν τον Αμπε, λέγοντας ότι ακόμα και ο πρωθυπουργός δικαιούται ένα διάλειμμα.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ιαπωνία ξεπέρασε τα 6.000, όπως μετέδωσε χθες το κρατικό δίκτυο NHK. Πρόκειται για το πρώτο σαββατοκύριακο από τότε που η Ιαπωνία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μεγάλα αστικά κέντρα για να ανακόψει την εξάπλωση.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν παρέτεινε την πανεθνική απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι νεωτέρας λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, αφού η χώρα κατέγραψε πάνω από 300 νέα κρούσματα σε κάθε μία από τις τέσσερις τελευταίες ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα, η Σαουδική Αραβία έθεσε την πρωτεύουσα Ριάντ και άλλες μεγάλες πόλεις σε 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας, περιορίζοντας τις μετακινήσεις για το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της πανδημίας.

Σε άλλες περιοχές, η απαγόρευση της κυκλοφορίας που ξεκίνησε στις 23 Μαρτίου ισχύει από τις 3 μμ έως τις 6 πμ. Η χώρα των 30 περίπου εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει 4.033 κρούσματα με 52 θανάτους. Εχει προχωρήσει σε αναστολή των διεθνών πτήσεων και του προσκυνήματος Ούμρα που μπορεί να γίνει όλο τον χρόνο ενώ έκλεισε τους περισσότερους δημόσιους χώρους.

Οι Φιλιππίνες ανέφεραν σήμερα 50 νεκρούς από την COVID-19. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων που έχουν καταγραφεί μέσα σε μία ημέρα, με το συνολικό αριθμό των θανάτων να φτάνει στους 297. Το υπουργείο Υγείας αναφέρει επίσης, 220 νέα περιστατικά μόλυνσης ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 4.648. Σαράντα ασθενείς έχουν αναρρώσει, με το συνολικό αριθμό των ασθενών που έχουν αναρρώσει να φτάνουν στους 197.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top