ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κίρζης: Η πιο δυνατή ανάμνηση, το πρώτο παιχνίδι και το χαμένο πρωτάθλημα (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Κίρζης: Η πιο δυνατή ανάμνηση, το πρώτο παιχνίδι και το χαμένο πρωτάθλημα (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ο Νίκης Κίρζης, ανήμερα των γενεθλίων του Απόλλωνα που συμπληρώνει 66 χρόνια ζωής, έκανε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Active.

Ο πρόεδρος των κυανολεύκων είπε πολλά και ενδιαφέροντα, και μεταξύ άλλων, μίλησε για την πιο δυνατή του ανάμνηση και το χαμένο πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18.

Οι δηλώσεις του και το ηχητικό: 

Για τον αν θα προκύψουν αλλαγές στον ύμνο: «Δεν σκεφτόμαστε καθόλου να αλλάξουμε ύμνο. Ίσως υπάρξουν κάποιες αλλαγές στον ύμνο όταν θα μπούμε στο νέο γήπεδο της Λεμεσού, είναι κάτι που αν γίνει θα διευθετηθεί από το τμήμα μάρκετινγκ της εταιρείας Απόλλων και τα άλλα παιδιά στο γραφείο».

Για το αν αντέχει τον Φανούριο Κωνσταντίνου, εκπρόσωπο τύπου της ομάδας, απάντησε χαριτολογώντας: «Είναι ένας από τους πιο πιστούς στρατιώτες και από τα άτομα που δεν θεωρώ υπάλληλο. Αγαπά απίστευτα την ομάδα και ό,τι κάνει, το κάνει με τη ψυχή του. Στα νέα γραφεία είναι πρωταγωνιστές. Κάποτε οι συνάδελφοι του δεν τον αντέχουν, αλλά άμα λείψει 2-3 ημέρες τον ψάχνουν και τον πεθυμούν».

Για τα παιχνίδια που πήγαινε με τον πατέρα του, Ντίμη: «Είμαι σχεδόν 45 χρόνων θυμάμαι από πιτσιρίκι τον Απόλλωνα λόγω του πατέρα μου. Ανυπομονούσα να έρθει το σαββατοκύριακο για να πάμε με τον πατέρα και την παρέα του στα γήπεδα. Τότε τα παιχνίδια ήταν νωρίς το απόγευμα και ειδικά όταν παίζαμε εκτός κάναμε εκδρομή και το συνδυάζαμε με φαγητό. Κάτι που πεθυμάς. Υπήρχε όμορφη διαδικασία. Και να μην υπήρχαν παιχνίδια Κυριακές, ανυπομονούσα να πάμε με τον πατέρα μου στη Μεσολογγίου στο οίκημα του Σωματείου για τόμπολα και να ακούσω όλες τις κουβέντες και όσα γίνονταν».

Ποια είναι η πιο δυνατή του ανάμνηση: «Η πρώτη δυνατή ανάμνηση ήταν το κύπελλο το 1986. Μεγάλη στιγμή. Σαν μικρό παιδί θυμάσαι όλες τις καλές στιγμές, κερδίσαμε τότε τον ΑΠΟΕΛ και μετά θυμάμαι καλά ότι πήγαμε τότε στο ξενοδοχείο «Αστέρια» και διασκεδάσαμε όλοι πάρα πολύ και πανηγυρίσαμε το τρόπαιο. Ήμουνα πολύ μικρός, αλλά θυμάμαι και τότε ο πατέρας μου δεν ήταν στο Δ.Σ. Ο πατέρας μου Ντίμης Κίρζης ήταν αντιπρόεδρος όταν κατακτήσαμε το πρώτο μας πρωτάθλημα. Στα διοικητικά ήταν από το 1987. Μετά το πρώτο μας πρωτάθλημα έγινε πρόεδρος της Εταιρείας».

Διαφωνεί με τη λέξη «παράγοντας» γιατί δεν θεωρεί τον εαυτό του έτσι: «Διαφωνώ με τη λέξη παραγοντισμός για την οικογένειά μου. Δεν κάναμε παραγοντισμό. Όσο ασχολούμαστε το κάνουμε γιατί αγαπάμε την ομάδα μας. Δεν χρειαζόμαστε προβολή. Καθαρά από αγάπη προς αυτήν την ομάδα είμαστε εκεί. Στο εξωτερικό οι πρόεδροι των ομάδων είναι οι τελευταίοι οι οποίοι έχουν προβολή. Πάντα οι πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές. Δεν πιστεύω ότι οι παράγοντες πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή του αθλητισμού. Οι παράγοντες είναι εκεί για να βοηθάνε και όχι για να βγαίνουν στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις».

Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας; «Ο πατέρας μου όταν έφυγε από τη διοίκηση το 1999 μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και μέχρι το 2012 υπήρχαν δέκα διαφορετικές διοικήσεις με δέκα διαφορετικούς προέδρους. Βοηθά το γεγονός πως κατά τη διάρκεια αυτών των οκτώ χρόνων που είμαι στην Εταιρεία, ο μεγαλομέτοχος είναι ένας. Στο παρελθόν υπήρχαν πιο μικροί μέτοχοι και υπήρχαν ίντριγκες. Τώρα η εταιρεία είναι πιο ευέλικτη και πιο εύκολα παίρνονται αποφάσεις. Έχω αυτή τη φορά εξαιρετικούς συνεργάτες που είναι δίπλα μου και στην ομάδα. Διαφωνήσαμε αρκετές φορές, αλλά στο τέλος της ημέρας τα βρίσκουμε και παίρνουμε τη αποφάσεις που θεωρούμε σωστές για την ομάδα. Σε όλες τις δουλειές ό,τι κάνεις χρειάζεται να αγαπάς αυτό που κάνεις, οι σκληρή δουλειά και οι καλοί συνεργάτες είναι σημαντικά και εγώ είμαι τυχερός που έχω τέτοιους. Αυτά αποτελούν ένα καλό μίγμα για να πετυχαίνουμε τον στόχο μας ως διοίκηση κάθε χρόνο»

Για την εταιρία εκπροσώπησης παικτών: «Ήμουν GPK κύριος μέτοχος όπως ήμουν και σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις και σε ιστοσελίδα. Είχε και τα καλά του και τα αρνητικά του το γεγονός πως ασχολήθηκα με τον Τύπο. Όλοι και σε όλα θέλουμε βελτίωση. Δεν πιστεύω στη λέξη «τέλειο».

Για το γεγονός πως ο πατέρας του ασχολείται με τη βαθμολογία της UEFA και είναι πολύ καλός γνώστης του αντικειμένου: «Ο πατέρας μετρούσε με απίστευτο τρόπο τις βαθμολογίες στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ και μέχρι και σήμερα ξέρει πολύ καλύτερα από μένα τη βαθμολογία του Απόλλωνα στην Ευρώπη. Και τα τελευταία χρόνια που πάμε κάθε χρόνο Ευρώπη ξέρει από πριν πιθανούς αντιπάλους και σε πιο καπέλο θα βρίσκεται η ομάδα. Πίστευε πάντα ότι μία κυπριακή ομάδα και πρωτίστως ο Απόλλωνας μπορεί να πετύχει σημαντικά πράγματα και πως το να παίζουν στην Ευρώπη κυπριακές ομάδες είναι φανταστικό, με απίστευτες εμπειρίες και πολύ σημαντικό. Το αναγνώρισε από τότε που ήταν πρόεδρος σε όλη την Κύπρο. Κανείς πρόεδρος δεν ασχολείτο με αυτά και πίστευε ότι κάποια στιγμή μπορούν οι ομάδες να παίξουν και να διακριθούν στην Ευρώπη. Έτσι κι έγινε. Κάναμε τότε, όταν ήταν πρόεδρος, κάποια σημαντικά βήματα στην Ευρώπη και όταν ανέλαβα εγώ θεωρώ πως πήραμε τη σκυτάλη από τον πατέρα μου».

Ποιο ήταν το πρώτο του παιχνίδι: «Το πρώτο μου παιχνίδι στο εξωτερικό ήταν εναντίον της Μάλμε στη Σουηδία, ήμουν 11 χρόνων και ήταν το πρώτο μου ταξίδι. Ήταν εφιάλτης αλλά πήγαμε Δανία, Σουηδία ήταν όμορφη εμπειρία. Οι προσδοκίες τότε ήταν διαφορετικές απ’ ότι σήμερα. Τα τελευταία χρόνια δημιουργήσαμε υψηλές προσδοκίες εντός και εκτός συνόρων. Αντιλαμβάνεστε πόσο ψηλά είναι ο πήχης όταν απογοητευόμαστε που χάνουμε από την Αϊντχόφεν», συνέχισε και πρόσθεσε εκ νέου για της αναμνήσεις του από ευρωπαϊκά ματς: «Θυμάμαι και την ανεπανάληπτη πρόκριση σε βάρος της Κραϊόβα και μετά η ισοπαλία με την Ίντερ και ο Απόλλωνας από τότε μεγαλώνει εκτός συνόρων. Άτυχη στιγμή με τη Σιόν αφού κερδίσαμε 3-0 στο πρώτο ματς και χάσαμε την πρόκριση στην παράταση στον επαναληπτικό».

Από τότε που ανέλαβε, βελτιώθηκαν όλοι οι τομείς: «Νομίζω ότι πάντοτε είναι ορθό κάνεις σταδιακά κάποια πράγματα. Θέλαμε μια καλή ομάδα και μετά να επιδιώξουμε να πάμε πιο ψηλά. Από τη σεζόν 2011-12 κρατήσαμε 2-3 καλούς παίκτες κάναμε τα σωστά βήματα και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Σίγουρα μετράνε οι τίτλοι στην Κύπρο αλλά η Ευρώπη έχει άλλη χάρη».

Για το χαμένο πρωτάθλημα τη σεζόν 2017-18: «Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία, όλοι ξέρουμε πως χάθηκε. Ας μην ξύνουμε πληγές, ας μην πηγαίνουμε πίσω. Αφήστε το εκεί. Ο καθένας ξέρει πως και τι έγινε για να χάσουμε το πρωτάθλημα».

Για το νέο γήπεδο της Λεμεσού: «Μην ξεχνάτε ότι ο Απόλλωνας επί εφτά χρόνια παίζει στην Ευρώπη και παίζουμε εντός αλλά μακριά από τη Λεμεσό και τα εισοδήματα δεν είναι τα ίδια, ούτε μακριά από τον κόσμο. Αυτή που έρχονται στη Λευκωσία και στη Λάρνακα είναι ήρωες αργά το βράδυ καλοκαίρι χειμώνα. Δεν είναι εύκολο. Το νέο γήπεδο πιστεύω θα δώσει μεγάλη δυναμική. Οι φίλαθλοι μας είναι ήρωες, γιατί στην Ευρώπη αγωνιζόμαστε εκτός έδρας και πρέπει να κάνουν το ταξίδι στην Λευκωσία ή την Λάρνακα Καλοκαίρι και Χειμώνα. Όταν είναι έτοιμο το νέο γήπεδο θα δώσει άλλη δυναμική. Ξέρω τις προσπάθειες που έγιναν, έχει από τον Μάιο του 2013 δώσαμε πολλές μάχες για να μπορέσει αυτό το γήπεδο να γίνει πραγματικότητα. Αυτό είναι το όνειρο μας, και το βλέπουμε να γίνεται πραγματικότητα. Αν δεν υπήρχε η θέληση του προέδρου δεν θα βρισκόμασταν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Είναι όνειρο να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος να έρχονται περισσότεροι να υπάρχουν ανέσεις και σίγουρα αυτό το όνειρο γίνεται πραγματικότητα και μπορώ να πω εύκολα εάν δεν υπήρχε η θέληση του ΠτΔ Νίκου Αναστασιάδη, δεν θα άρχιζε η ανέγερση του γηπέδου».

Για τις διαφωνίες με ΠΑΣΠ: «Εμένα η θέση μας ως Απόλλωνας αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε πόλεμο. Το λένε όλοι. Πόλεμος με αόρατο εχθρό. Προέχει η υγεία και η ασφάλεια όλων. Από εκεί και πέρα, εν καιρώ πολέμου το τελευταίο πράγμα είναι οι διαμάχες μεταξύ μας. Όλοι να δουλέψουμε μαζί και όταν τελειώσει όλο αυτό να βοηθήσει ο ένας τον άλλο να επανέλθει το ποδόσφαιρο στο σωστό δρόμο και να μπορούμε να ξεκινήσουμε. Είτε σε ένα μήνα, σε δύο μήνες, σε τρεις μήνες, δεν ξέρω ποτέ, ελπίζω σύντομα. Πρέπει όλοι να δουλέψουμε μαζί με συνεργασία. Δεν είναι σωστό η αντιπαράθεση και οι διαμάχες. Ας το σκεφτούμε όλοι να ηρεμήσουμε, να το λύσουμε γιατί αυτή τη στιγμή η χώρα μας είναι σε πόλεμο».

Για το διαχωρισμό απόψεων με ΚΟΠ, άλλες ομάδες, ΠΑΣΠ, ΣΔΚ: «Εγώ αυτό που λέω στους συναδέλφους προέδρους είναι ότι πάντα πρέπει πάντοτε να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας το καλό του ποδοσφαίρου και όχι το προσωπικό συμφέρον και να μας καθοδηγεί σε οποιαδήποτε απόφαση παίρνουμε. Όταν το σκεφτούμε καλά και το λάβουμε σοβαρά υπόψη, τότε θα παίρνουμε αποφάσεις που θα φέρουν και τον κόσμο πίσω στα γήπεδα. Γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί με κάποια πράγματα και από εμάς εξαρτάται να τα αλλάξουμε για να έρθει ο κόσμος πίσω».

The post Κίρζης: Η πιο δυνατή ανάμνηση, το πρώτο παιχνίδι και το χαμένο πρωτάθλημα (ΗΧΗΤΙΚΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top