ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι πιο ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία του ποδοσφαίρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πιο ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία του ποδοσφαίρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα γεμάτο συγκινήσεις αρετές και αξίες που έχει μπει δτις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων. Όμως πόσο σκληρό και οδυνηρό είναι να βλέπεις την αγαπημένη ομάδα σου να χάνει στο γήπεδο και μάλιστα με… εξευτελιστικό σκορ;

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις 20 πιο ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία του ποδοσφαίρου που μέχρι σήμερα ακόμα αποτελούν θέμα συζήτησης παρά το γεγονός πως αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι θέλουν να τις «θάψουν».

20. Τότεναμ – Γουίγκαν 9-1

Στις 22 Νοεμβρίου 2009, είχε διασύρει την Γουίγκαν στο White Hart Lane. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 1-0 υπέρ των γηπεδούχων. Ωστόσο ένα ξέσπασμα στο δεύτερο 45λεπτο ήταν αρκετό για να δώσει στην Τότεναμ μια νίκη θριάμβου με 9-1. Ο Ντεφόε σκόραρε πέντε τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο ενώ Κράουτς, Λένον, Μπέντλει και Κράνιτσαν βρήκαν κι αυτοί τον δρόμο προς τα δίχτυα.

19. Στόουκ – Λίβερπουλ 6-1

Δεν μπορεί να ξεχαστεί από τους φίλους της Λίβερπουλ η ήττα της ομάδας τους από την Στόουκ και μάλιστα με 6-1. Μετά το 1963 η συγκεκριμένη ήττα για τους «Reds» ήταν από τις πιο μεγάλες. Στο ημίχρονο η Στόουκ ήταν μπροστά στο σκορ με 5-0 και στα αποδυτήρια οι παίκτες της γελούσαν καθώς δεν μπορούσαν να το πιστέψουν.

18. Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 2-6

Η απόλυτη ταπείνωση για τους Μαδριλένους, οι οποίοι είδαν την Μπαρτσελόνα να πετυχαίνει εις βάρος τους έξι τέρματα τη σεζόν. Ανρί, Μέσι, Πιουγιόλ και Πικέ ήταν από τους διακριθέντες για τους «μπλαουγράνα» και ο χειρότερος εφιάλτης για την Ρεάλ, εκείνο το βράδυ στο Μπερναμπέου.

17. Αγγλία – Ισλανδία 1-2

Μπορεί το σκορ να μην είναι όπως τα υπόλοιπα αλλά ακόμα κι αυτή η ήττα της Αγγλίας από την Ισλανδία, έχει γραφτεί στην ιστορία. Οι Ισλανδοί είχαν πάρει ιστορική νίκη-πρόκριση στα προημιτελικά με ανατροπή σε βάρος μιας αξιοθρήνητης Αγγλίας που δεν μπορούσε να τη σώσει ούτε ο… Θεός.

16. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ιπσουιτς 9-0

Αυτή η νίκη της Γιουνάιτεντ με 9-0 επί της Ιπσουιτς τη σεζόν 1994/95, είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκορ που έχουν σημειωθεί ποτέ στην ιστορία της Premier League. Το ρεκόρ, όμως ισοφαρίστηκε πέρυσι από την Λέστερ…

15. Σαουθάμπτον – Λέστερ 0-9

Η Λέστερ συνέτριψε 9-0 εκτός έδρας τη Σαουθάμπτον και σημείωσε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη σε επίπεδο Premier League. Ονειρική βραδιά για τις «αλεπούδες».

Μίντλεσμπρο – Μάντσεστερ Σίτι 8-1

Ισως από τις μεγαλύτερες νίκες που έχει πάρει η Μίντλεσμπρο στην ιστορία και πόσω μάλλον κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο, όπως είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Η κόκκινη κάρτα του Ρίτσαρντ Ντουν άφησε ένα μεγάλο κενό στην άμυνα των «πολιτών» με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να βρουν τον τρόπο για να σκοράρουν οκτώ φορές!

13. Μ.Κ Ντόνς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0 

Οι «κόκκινοι διάβολοι» υπέφεραν αρκετά μετά την εποχή του Φέργκιουσον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ήττα με 4-0 από την Μίλτον Κέινς Ντόνς, με τον Λουίς Φαν Χααλ στο τιμόνι της Γιουνάιτεντ.

12. Νιουκάστλ – Τότεναμ 5-1

Η Τότεναμ χρειαζόταν μόνο να αποφύγει την ήττα για να τερματίσει στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα πάνω από την Αρσεναλ. Ωστόσο, ε τα «σπιρούνια» την τελευταία αγωνιστική τα… θαλάσσωσαν. Γνώρισαν την ήττα από τη Νιουκάστλ και μάλιστα με το ντροπιαστικό σκορ 5-1.

11. Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 5-0

Αλλος ένας θρίαμβος για τους «μπλαουγκράνα» σε El Clasico με την Ρεάλ. Με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο τους οι Μαδριλένοι δεν κατάφεραν ποτέ να εμφανιστούν στον αγωνιστικό χώρο και δίκαια γνώρισαν την ήττα με 5-0.

10. Τότεναμ – Μπάγερν 2-7

Η Τότεναμ, πρόσφατα, υπέστη την πιο βαριά της ευρωπαϊκή ήττα, καθώς είδε την Μπάγερν να σκοράρει πέντε τέρματα εις βάρος της και μάλιστα εντός έδρας. Οι οπαδοί των «σπιρουνιών» θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα αυτό τον εξευτελισμό από τους Βαυαρούς…

9. Μάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ 6-0

Είναι αδύνατο να μη λυπάσαι για την βαριά ήττα της Γουότφορντ από την Σίτι στον τελικό του FA Cup του 2019. Οι «πολίτες» επικράτησαν με 6-0 και παράλληλα έστειλαν τους οπαδούς της Γουότφορντ με σκυμμένο το κεφάλι σπίτι τους.

8.  ΗΠΑ (Γ) – Ταϊλάνδη (Γ)

Ακόμη σκοράρουν οι ΗΠΑ, που σκόρπισαν με το επιβλητικό 13-0 την αδύναμη Ταϊλάνδη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών και παράλληλα έγραψαν χρυσή σελίδα στην ιστορία του Μουντιάλ.

7. Ισπανία – Ολλανδία 1-5

Ενα παιχνίδι που τα είχε όλα. Οι Ολλανδοί κατάφεραν να πάρουν μία απίστευτη νίκη επί της Ισπανίας και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ. Φυσικά ακόμα θυμόμαστε το υπέροχο τέρμα του… ιπτάμενου Φαν-Πέρσι.

6. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-6

Ενα αποτέλεσμα που ίσως βλέπαμε μετά την εποχή του Φέργκιουσον και όχι ενώ βρισκόταν ακόμα στον πάγκο της Γιουνάιτεντ. Ηταν η χειρότερη ήττα για τους «κόκκινους διαβόλους» από τον Φεβρουάριο του 1995. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «πολίτες», ο Μάριο Μπαλοτέλι ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία για τον πανηγυρισμό «Why always me».

5. Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα

Το απόλυτο έπος. Η Λίβερπουλ κατάφερε να γράψει ιστορία εκείνο το βράδυ. Κατάφερε να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα (3-0) και να επικρατήσει της Μπαρτσελόνα με 4-0 παίρνοντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Champions League.

4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Αρσεναλ 8-2

Μία από τις πιο… εφιαλτικές στιγμές στην ιστορία της έζησε το 2011, στα… χέρια της Μάντσεστερ Γιουνάτιεντ, η Άρσεναλ. Η ομάδα του Άλεξ Φέργκιουσον, με τον Γουέιν Ρούνεϊ σε εξαιρετική κατάσταση να πετυχαίνει τρία τέρματα, διέλυσε τους «κανονιέρηδες» με 8-2.

3. Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 6-1

Ακόμα μία αναμέτρηση που ακόμα θυμούνται πολλοί μέχρι σήμερα. Η Μπαρτσελόνα χρειαζόταν 3 γκολ στο 88′ και τα πέτυχε κόντρα στην Παρί για να νικήσει 6-1 και να περάσει στους «8» του Champions League.

2. Αυστραλία – Αμερικανική Σαμόα 31-0

Η εθνική ομάδα της Αυστραλίας έστησε πάρτι στον αγώνα με την Αμερικανική Σαμόα, καθώς όχι μόνο νίκησε αλλά κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα 31 φορές, στο πλαίσιο των προκριματικών της Ωκεανίας για το Μουντιάλ του 2002.

1. Βραζιλία – Γερμανία 1-7

Μία ήττα σε Παγκόσμιο Κύπελλο πάντα είναι οδυνηρή. Οι Γερμανοί το 2014, διέσυραν την Βραζιλία με το εντυπωσιακό σκορ 7-1 μέσα στο σπίτι τους και προκρίθηκαν στον τελικό του Μουντιάλ.

Πηγή: www.gazzetta.gr

The post Οι πιο ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία του ποδοσφαίρου (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της αποχώρησης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top