ΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλες αντιδράσεις για τον νόμο αποσυμφόρησης των φυλακών στην Τουρκία

Μεγάλες αντιδράσεις για τον νόμο αποσυμφόρησης των φυλακών στην Τουρκία

Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί η ψήφιση του νόμου για αποσυμφόρηση των τουρκικών φυλακών, καθώς σύμφωνα με την αντιπολίτευση αποφυλακίζονται κλέφτες, διαρρήκτες, ληστές ωστόσο παραμένουν στις φυλακές κρατούμενοι για τα πολιτικά τους πιστεύω.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζεται να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο ενώ σήμερα εκίνησαν ήδη οι αποφυλακίσεις κρατουμένων και αναμένεται μέχρι την Παρασκευή να αποφυλακιστούν 90 χιλιάδες κατάδικοι.

Το πρωί άντρες της τουρκικής αστυνομίας και της στρατοχωροφυλακης, λαμβάνοντας μέτρα ασφαλείας φορώντας μάσκες και τηρώντας την ‘κοινωνική απόσταση’, επιβίβασαν κατάδικους από την Άγκυρα σε λεωφορεία και τους έβγαλαν από τις φυλακές.

Οι πρώτοι αποφυλακισθέντες είναι οι κατάδικοι σε ανοιχτές φυλακές οι οποίοι θα εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους στο σπίτι τους. Στο πλαίσιο του πακέτου προβλέπεται μείωση των ποινών κατά το ήμισυ. Ωστόσο από την νομοθεσία δεν επωφελούνται οι καταδικασθέντες για ναρκωτικά, τρομοκρατία, εγκλήματα σεξουαλικά και βίας κατά γυναικών.

“Επειδή η Κυβέρνηση έχει ανακηρύξει ως τρομοκράτες όσους την αντιπολιτεύονται όλοι οι δημοσιογράφοι αμέσως περιλαμβάνονται στα εγκλήματα τρομοκρατίας”, σχολιάζει ο βουλευτής του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) σε άρθρο του στην αντιπολιτευτική εφημερίδα Τζουμχουριέτ, αναφέροντας ότι οι δημοσιογράφοι Μπαρίς Πεχλιβάν, Μπαρίς Τέρκογλου, Μουράτ Αγιρέλ και Χούλια Κιλιντς “είναι στη φυλακή επειδή έχουν γράψει τις πραγματικότητες”.

O Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP, Ενγκίν Οζκιόκ, δήλωσε ότι “αυτός ο νόμος είναι αντίκειται με την έννοια της δικαιοσύνης. Αν δεν δοθεί αμνηστία στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά της εξουσίας και δοθεί αμνηστία για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά της κοινωνίας τότε το ξίφος του κράτους σκουριάζει και η ζυγαριά της δικαιοσύνης χαλά”.

Ανάμεσα στους κρατουμένους που αποφυλακίζονται μετά από 20 χρόνια είναι και ένας από τους μεγαλύτερους αρχηγούς της μαφίας στην Τουρκία, ο 67χρονος Αλαατίν Τσακιτσί, γνωστός εθνικιστής, για την αποφυλάκιση του οποίου επιμένει εδώ και χρόνια ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί θέτοντάς το ως ‘κόκκινη γραμμή’.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top