Αύξηση 0,1% στον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή τον Μάρτιο

Αύξηση 0,1% στον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή τον Μάρτιο

Οριακή αύξηση παρουσίασε τον Μάρτιο ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Μάρτιο 2020, ο οποίος αυξήθηκε κατά 0,1% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019 ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε κατά 0,2%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2020, σημειώθηκε αύξηση 0,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
 
Συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2019, οι κατηγορίες Επικοινωνίες και Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο παρουσίασαν τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή με ποσοστά 4,1% και 3,8% αντίστοιχα. Η μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή σημειώθηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση με ποσοστό 1,3%.
 
 
Σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2020, η μεγαλύτερη μεταβολή σημειώθηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση (11,7%).
 
Για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2020 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η μεγαλύτερη θετική μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Επικοινωνίες (3,8%), ενώ η μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή σημειώθηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση (-2,7%).
 
Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2019 παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια (2,1%), ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα η κατηγορία Μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μεταβολή με ποσοστό 2,9%.  

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ανθεκτικότητα Χριστοδουλίδη σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ανθεκτικότητα Χριστοδουλίδη σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

Σε μια περίοδο έντονης πολιτικής κινητικότητας, χαμηλής κομματικής συσπείρωσης και αυξημένης αβεβαιότητας ενόψει των βουλευτικών εκλογών, η δημοσκόπηση της Stratego/IMR για την «Καθημερινή» καταγράφει ένα στοιχείο με ιδιαίτερη πολιτική σημασία: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εμφανίζει σταθερή ανοδική πορεία και παραμένει πρώτος σε θετική γνώμη μεταξύ των πολιτικών προσώπων.

BEST OF TOTHEMAONLINE