ΗΠΑ: ‘Θερίζει’ η ανεργία λόγω της πανδημίας - Μεγαλώνουν οι δείκτες καθημερινά

ΗΠΑ: ‘Θερίζει’ η ανεργία λόγω της πανδημίας - Μεγαλώνουν οι δείκτες καθημερινά

Άλλοι 5,2 εκατομμύρια Αμερικανοί εργαζόμενοι ενεγράφησαν την περασμένη εβδομάδα ως άνεργοι στις ΗΠΑ και ζήτησαν επιδόματα ανεργίας, εν μέσω της επιδεινούμενης ζημιάς στην οικονομία από την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η αμερικανική Κυβέρνηση την Πέμπτη.

Τα στοιχεία έως τις 11 Απριλίου καταδεικνύουν ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη έχει απολέσει 22 εκατομμύρια θέσεις εργασίας από τα μέσα Μαρτίου, καθώς τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού ανάγκασαν εταιρείες, καταστήματα και εστιατόρια να αναστείλουν τις εργασίες τους.

Ενώ οι αξιώσεις για επιδόματα ανεργίας που υποβλήθηκαν την τελευταία εβδομάδα ήταν σχεδόν 1,4 εκατομμύρια χαμηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα, τα νέα εξακολουθούν να είναι ζοφερά.

Κατά την αντίστοιχη εβδομάδα του περασμένου έτους, μόνο 203.000 άτομα υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτημα για επίδομα ανεργίας, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.