ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 0,7% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο - 0,1% στην Κύπρο

Στο 0,7% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο - 0,1% στην Κύπρο

Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ ήταν 0,7% τον Μάρτιο του 2020, μειωμένος από 1,2% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 1,4%.

Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 1,2% τον Μάρτιο του 2020, μειωμένος από 1,6% τον Φεβρουάριο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 1,6%.

Στην Κύπρο ο πληθωρισμός ήταν 0,1% τον Μάρτιο του 2020, μειωμένος από 1,0% το Φεβρουάριο και 1,1% τον Μάρτιο του 2019. Στην Ελλάδα ήταν 0,2% τον Μάρτιο του 2020, μειωμένος από 0,4% τον Φεβρουάριο και 1,0% τον Μάρτιο του 2019.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Ισπανία, την Ιταλία, την Κύπρο και την Πορτογαλία (από 0,1%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Ουγγαρία, την Πολωνία (από 3,9%) και την Τσεχία (3,6%).

Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε είκοσι έξι κράτη μέλη και αυξήθηκε σε ένα.

Τον Μάρτιο, η υψηλότερη συνεισφορά στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ προήλθε από υπηρεσίες (+0,60 ποσοστιαίες μονάδες), ακολουθούμενη από τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό (+0,46), μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,13) και την ενέργεια (-0,45)

Εν τω μεταξύ, τον Φεβρουάριο του 2020 - τον μήνα πριν από την έναρξη των μέτρων περιορισμού του COVID-19 από τα Κράτη Μέλη - σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020, η εποχικά προσαρμοσμένη παραγωγή στον κατασκευαστικό τομέα μειώθηκε κατά 1,5% στη ζώνη του ευρώ, κατά 1,0% στην ΕΕ, αυξήθηκε κατά 1,0% στην Κύπρο και 2,9% στην Ελλάδα.

Τον Ιανουάριο του 2020, η παραγωγή στις κατασκευές αυξήθηκε κατά 4,0% στη ζώνη του ευρώ και κατά 3,4% στην ΕΕ, μειώθηκε -14,6% στην Ελλάδα και αυξήθηκε κατά 2,4% στην Κύπρο.

Τον Φεβρουάριο του 2020 σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2019, η παραγωγή στις κατασκευές μειώθηκε κατά 0,9% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ, κατά -5,8% στην Ελλάδα και αυξήθηκε κατά 9,8% στην Κύπρο.

Σε μηνιαίο επίπεδο, μεταξύ των Κρατών Μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα, οι μεγαλύτερες μειώσεις στην παραγωγή στον τομέα των κατασκευών σημειώθηκαν στη Ρουμανία (-4,6%), στις Κάτω Χώρες (-2,4%) και στο Βέλγιο (-2,2%). Οι υψηλότερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στη Σλοβενία ​​(+ 6,8%), την Ουγγαρία (+ 6,2%) και την Πολωνία (+ 3,2%).

Σε ετήσια βάση, μεταξύ των Κρατών Μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα, οι μεγαλύτερες μειώσεις στην παραγωγή στις κατασκευές καταγράφονται στη Σουηδία (-8,0%), στην Ισπανία (-7,2%) και στο Βέλγιο (-4,4%). Οι υψηλότερες αυξήσεις σημειώθηκαν στη Ρουμανία (+ 25,7%), τη Σλοβενία ​​(+ 9,0%) και τη Σλοβακία (+ 8,4%).

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top