ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Οι «αγαπημένοι» παίκτες των κόουτς – Από τον Τιάγκο και τον Βργκοτς μέχρι τον Ντερβίτ!

ΚΥΠΡΟΣ: Οι «αγαπημένοι» παίκτες των κόουτς – Από τον Τιάγκο και τον Βργκοτς μέχρι τον Ντερβίτ!

Με τη διακοπή των πρωταθλημάτων ελέω κορωνοϊού, είχαμε την ευκαιρία να βρούμε κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά.

Μετά, λοιπόν, από τους πρώτους σκόρερ της κάθε ομάδας, τώρα θα δούμε ποιοι είναι οι πρώτοι σε λεπτά και συμμετοχές.

Όπως και στο προηγούμενο μας ρεπορτάζ-αφιέρωμα η σειρά είναι σύμφωνα με τη βαθμολογική θέση των ομάδων.

Πάμε να δούμε τους πρώτους σε συμμετοχές.

Από την Ομόνοια, είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει κάνει τη διαφορά στην ομάδα. Ο Τιάγκο, με 23 εμφανίσεις στην αρχική ενδεκάδα και 2055 λεπτά είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Ένας αμυντικός… ογκόλιθος οδηγεί την κούρσα στην Ανόρθωση. Το φετινό καλοκαιρινό μεταγραφικό απόκτημα, Μπράνκο Βργκοτς μετρά 23 παρουσίες, όλες ως βασικός, και έχει 2070 λεπτά στα… πόδια του.

Ακόμα ένα μεταγραφικό καλοκαιρινό απόκτημα συναντάμε στην επόμενη θέση, αυτή τη φορά στον ΑΠΟΕΛ. Ο λόγος για τον Βιντ Μπέλετς με τον Σλοβένο τερματοφύλακα να καταγράφει 1890 λεπτά και 21 συμμετοχές με την γαλαζοκίτρινη φανέλα.

Στον Απόλλωνα, ο Ζοάο Πέδρο είναι βασικός και αναντικατάστατος για ακόμα μια χρονιά. Ο Πορτογάλος και φέτος ξεχωρίζει από τους κυανόλευκους και αυτό το… «μαρτυράνε» και οι αριθμοί του, καθώς έχει γράψει 1890 λεπτά και 21 συμμετοχές, όλες στην αρχική ενδεκάδα.

Τον δεύτερο (από τους έξι), τερματοφύλακα βρίσκουμε μετά. Ο Τόνιο, είναι ο «φύλακας άγγελος» της ΑΕΚ, και με 23 συμμετοχές και 2070 λεπτά απέχει με διαφορά από τον επόμενο.

Από ένα γκολκίπερ σε άλλον καθώς και στην ΑΕΛ, ο Βοζίνια έχει τον πρώτο λόγο σε παρουσίες με 2070 λεπτά και 23 εμφανίσεις, κρατάει τα «λουριά» στα μετόπισθεν της ομάδας της Λεμεσού.

Στην Πάφο, ο Αρτούρ Ρούντκο, ο οποίος υπερασπίζεται την εστία της ομάδας, δείχνοντας καλά στοιχεία, βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας καταγράφοντας 21 συμμετοχές και συνολικά 1879 λεπτά.   

Ήρθε το καλοκαίρι και έγινε με τη μία βασικός στην ομάδα του. Ο λόγος για τον Μπέντζιαμιν Λαμπό της Νέας Σαλαμίνας. Ο Βέλγος κατέγραψε μέχρι στιγμής 23 παρουσίες και συνολικά 2066 λεπτά.

Ακόμα ένας νεοφερμένος, που κάνει τη διαφορά στο Κυπριακό πρωτάθλημα είναι ο Κίκο. Ο αριστερός ακραίος οπισθοφύλακας του Ολυμπιακού μετράει 1884 λεπτά που μετατρέπονται σε 21 εμφανίσεις.

Επόμενος τερματοφύλακας, που ξέρει καλά το Κυπριακό πρωτάθλημα είναι ο Μπόρις Κλέιμαν. Ο αρχηγός της ΕΝΠ είναι και πρώτος στη σχετική λίστα έχοντας στα πόδια του 1890 λεπτά και 21 συμμετοχές, προσπαθώντας με τις αποκρούσεις του να κρατήσει την ομάδα του στην πρώτη κατηγορία.

Ακόμα ένα γκολκίπερ συναντάμε στην επόμενη θέση. Ο Μάρτιν Μπογκατίνοφ, του Εθνικού Άχνας εκτός από παλιά… καραβάνα κατέχει και το ρεκόρ τη φετινή σεζόν με 22 παρουσίες και 1955 λεπτά. Ο Σκοπιανός, έχει περάσει πολλά στην ομάδα της Άχνας και θέλει να την βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της.

Τελειώνοντας, φεύγουμε από τους τερματοφύλακες και στη Δόξα θα βρούμε ένα αμυντικό. Ο Ντοριάν Ντερβίτ, σε αυτή τη δύσκολη σεζόν για την ομάδα της Κατοκωπιάς, έχει τις περισσότερες εμφανίσεις, 20 στο νούμερο και μετρά 1800 λεπτά.

 

 

The post ΚΥΠΡΟΣ: Οι «αγαπημένοι» παίκτες των κόουτς – Από τον Τιάγκο και τον Βργκοτς μέχρι τον Ντερβίτ! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Μαρίνα Σάττι: Πόσους followers πήρε μετά τις εμφανίσεις της στη φετινή Eurovision;

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς

Συγκλονίζει ο Κλεόπας για τη γιορτή της μητέρας: «Με κοίταξες ένα δευτερόλεπτο πριν δεχτείς τη μοιραία σφαίρα »



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top