Χονγκ Κονγκ: Περίπου 12 ακτιβιστές συνελήφθησαν από την αστυνομία

Χονγκ Κονγκ: Περίπου 12 ακτιβιστές συνελήφθησαν από την αστυνομία

Η αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ συνέλαβε την Μεγάλη Παρασκευή (17/4) περίπου 12 ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας, με κατηγορίες για παράνομη συνάθροιση, σε αστυνομικές επιδρομές που έγιναν στο ασιατικό οικονομικό κέντρο, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, αλλά και πολιτικές πηγές.

Μεταξύ των συλληφθέντων πιστεύεται ότι είναι ο 81 ετών, o επιφανής ιδρυτής του Δημοκρατικού Κόμματος και ο παλαίμαχος δικηγόρος Μάρτιν Λι, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό RTHK.

Συνολικά, εννέα πρώην βουλευτές φέρονται να έχουν συλληφθεί. Οι συλλήψεις δεν έχουν ακόμη, επιβεβαιωθεί από την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ. Τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι αυτές σχετίζονται με τις πορείες διαμαρτυρίας που έγιναν την 18η Αυγούστου, αλλά και την 1η Οκτωβρίου του 2019, που σημαδεύτηκαν από μεγάλα επεισόδια βίαιων διαδηλώσεων, σε όλο το Χονγκ Κονγκ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Ισραήλ: Συναντήθηκε με τον Χέρτζογκ - Ακολουθεί ο Νετανιάχου

ΠτΔ στο Ισραήλ: Συναντήθηκε με τον Χέρτζογκ - Ακολουθεί ο Νετανιάχου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Ισαάκ Χέρτζογκ είχε σήμερα το απόγευμα στην Ιερουσαλήμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ για μονοήμερη επίσκεψη, για να συμμετάσχει στη 10η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου -Ελλάδας – Ισραήλ.