ΔΙΕΘΝΗ

Τσαντ: 44 άνθρωποι που φέρονταν να ανήκουν στη Μπόκο Χαράμ 'βρέθηκαν νεκροί' σε φυλακή

Τσαντ: 44 άνθρωποι που φέρονταν να ανήκουν στη Μπόκο Χαράμ 'βρέθηκαν νεκροί' σε φυλακή

Σαράντα τέσσερις άνθρωποι, που φέρονται να ήταν ανάμεσα στους μαχητές της Μπόκο Χαράμ οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια πρόσφατης επιχείρησης των ένοπλων δυνάμεων του Τσαντ εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης, βρέθηκαν νεκροί μέσα στο κελί τους το πρωί της Πέμπτης στην Ντζαμένα, καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία υπέστησαν δηλητηρίαση, ανακοίνωσε εισαγγελέας.

Η νεκροψία-νεκροτομή στα τέσσερα από τα 44 πτώματα που βρέθηκαν την Πέμπτη το πρωί αποκάλυψε ότι είχαν πάρει κάποια τοξική ουσία, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο οποίος διευκρίνισε πως διενεργείται έρευνα για την υπόθεση. "Το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει ότι πήραν κάποια θανατηφόρα ουσία (...) που προκάλεσε καρδιακή ανακοπή σε κάποιους και ασφυξία σε κάποιους άλλους", εξήγησε ο εισαγγελέας Γιουσούφ Τομ σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση. Τα υπόλοιπα 40 πτώματα έχουν ήδη ενταφιαστεί.

Ο εισαγγελέας πρόσθεσε ότι υφιστάμενοί του μετέβησαν επιτόπου μετά την τηλεφωνική κλήση της διεύθυνσης της φυλακής με την οποία η υπηρεσία του ενημερώθηκε πως "44 κρατούμενοι βρέθηκαν νεκροί μέσα στο κελί τους".

Οι φυλακισμένοι αυτοί ήταν ανάμεσα σε 58 μέλη της Μπόκο Χαράμ που σύμφωνα με τις αρχές συνελήφθησαν στην ευρείας κλίμακας επιχείρηση που διέταξε ο πρόεδρος Ιντρίς Ντεμπί Ιτνό εναντίον των τζιχαντιστών, που έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους στη λίμνη Τσαντ. Είχαν μεταχθεί στην Ντζαμένα το βράδυ της Τρίτης, όπου παραδόθηκαν στα χέρια λειτουργών της δικαιοσύνης, ανέφερε η κυβέρνηση την Τετάρτη. Επρόκειτο να ανακριθούν και να δικαστούν.

"Είναι φρικιαστικό" "Οι 58 κρατούμενοι κλείστηκαν σε ένα και μοναδικό κελλί και δεν τους δόθηκε τίποτα να φάνε ή να πιουν για δύο ημέρες", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. "Είναι φρικιαστικό αυτό που έγινε", εξανέστη ο Μαχάματ Νουρ κχμεντ Ιμπέντου, ο γενικός γραμματέας της ένωσης για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Τσαντ (CTDDH).

Ο ίδιος κατηγόρησε τη διεύθυνση της φυλακής ότι "έριξε τους κρατούμενους σ' ένα μικρό κελί και τους επέβαλε στέρηση τροφής και νερού για τρεις ημέρες επειδή κατηγορούνταν πως ανήκαν στην Μπόκο Χαράμ". Η κυβέρνηση διέψευσε τις κατηγορίες αυτές επίσημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top