ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΧΕΝΚ ΧΑΟΥΑΡΝΤ στο ThemaSports: Οι τίτλοι με Ομόνοια, η τρελή πορεία με ΑΕΛ, ο ‘αδερφός’ Άκης Έλληνας και άλλες… ιστορίες

ΧΕΝΚ ΧΑΟΥΑΡΝΤ στο ThemaSports: Οι τίτλοι με Ομόνοια, η τρελή πορεία με ΑΕΛ, ο ‘αδερφός’ Άκης Έλληνας και άλλες… ιστορίες

Ήρθε στην Κύπρο από σπόντα όμως κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να μας «μάθει» την άμυνα ζώνης, να κάνει το απόλυτο comeback με την Ομόνοια και λίγα χρόνια μετά να τρέξει και ένα τρελό σερί με την ΑΕΛ. Κυρίες και κύριοι, ο Χενκ Χάουαρντ στο ThemaSports!

Του Ανδρέα Χρίστου

Για όσους δεν τον θυμούνται, ο Χάουαρντ είχε κατηφορίσει για πρώη φορά στην Κύπρο τον Νοέμβριο του 2000 για λογαριασμό της Ομόνοιας και από το -7 από την Ανόρθωση την οδήγησε στον τίτλο. Κατέκτησε και το Σούπερ Καπ όμως αποχώρησε λίγο μετά την έναρξη της επόμενης σεζόν. Επέστρεψε Κύπρο την σεζόν 2003-04 και οδήγησε την ΑΕΛ στον τελικό κυπέλλου όμως έχασε από την ΑΕΚ ενώ ένα χρόνο μετά κάθισε ξανά στον πάγκο της Ομόνοιας και κατέκτησε το Κύπελλο και το Σούπερ καπ ξανά!

Ο 74χρονος σήμερα Ολλανδός μας μίλησε για όλα όσα έζησε στην Κύπρο και πως περνάει αυτές τις μέρες λόγω κορωνοϊού. Δεν ξέχασε φυσικά τους καλούς του φίλους και έκανε ιδιαίτερη μνεία στον «αδερφό» του και πρώην πρόεδρο της ΑΕΛ, Άκη Έλληνα όπως επίσης και στον φίλο του και Ομονοιάτη, Κώστα Κασάπη.

Θυμήθηκε την ζώνη άμυνας, την απίστευτη πορεία με την Ομόνοια που οδήγησε στον τίτλο, τον αήττητο σερί των 25 ματς με ΑΕΛ ενώ μας αποκάλυψε πως ήταν δική του ιδέα να δοθεί το Νο12 στον πράσινο λαό!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χάουαρντ στο ThemaSports:

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα μπήκε στο ψητό, αφού τον ρωτήσαμε τι κάνει και μας απάντησε: «Καλά είμαι όμως η κατάσταση με τον κορωνοϊό δεν είναι εύκολη για κανένα. Τα ίδια έχετε και στην Κύπρο φαντάζομαι, έτσι; Εγώ μένω σπίτι, πρόσφατα μετακόμισα και μένω πιο κοντά στην πόλη. Με τους φίλους και τους συγγενείς μου μιλάμε μόνο από το τηλέφωνο. Μόνο με τον γιο μου έχω κάποια επαφή».

Ήθελε να έρθει Κύπρο όμως ο κορωνοϊός του χάλασε τα πλάνα: «Αυτό το καλοκαίρι ήθελα να έρθω στην Κύπρο, στον φίλο μου τον Κώστα Κασάπη, αν τον ξέρεις, όμως τώρα με την κατάσταση δεν είναι εφικτό να έρθω όμως νομίζω θα περιμένω. Κανείς δεν πρέπει να πάρει τέτοιο ρίσκο». Τον ρωτήσαμε πότε ήταν η τελευταία φορά που ήρθε Κύπρο και μας είπε πως ήρθε πριν από 4-5 χρόνια και θυμήθηκε τους φίλους του: «Πέρασε καιρός, πεθύμησα τους φίλους μου. Έχω πολλούς φίλους στην Κύπρο. Ο Άκης Έλληνας, τον ξέρεις; Ήταν πρόεδρος στην ΑΕΛ όταν ήμουν προπονητής στην Κύπρο. Με τον Άκη έχουμε στενή επαφή κάθε χρόνο. Χριστούγεννα, γενέθλια, μιλάμε στο τηλέφωνο ή από μηνύματα. Τώρα πλέον τον αποκαλώ αδερφό μου. Και φυσικά είναι και ο καλός μου φίλος Κώστας Κασάπης. Πάντα με παίρνει τηλέφωνο, μου εύχεται κάθε χρόνο στα γενέθλια μου και πάντα είμαστε σε επικοινωνία».

Η κουβέντα όπως ήταν φυσιολογικό πήγε στις αναμνήσεις του από Κύπρο και πιο συγκεκριμένα τους τίτλους με Ομόνοια αλλά και την τρελή πορεία  με την ΑΕΛ: «Έχω μόνο καλές αναμνήσεις από την Κύπρο. Με την Ομόνοια πήρα πρωτάθλημα, κύπελλο, 2 σούπερ καπ και νομίζω μέσα σε 4 χρόνια όλα αυτά, κάτι που ήταν φανταστικό. Με την ΑΕΛ σε 25 ματς δεν χάσαμε, γενικά ήταν καλές χρονιές».

Χάσατε μόνο ένα ματς με την ΑΕΛ, αυτό στον τελικό με την ΑΕΚ. Δεν είναι κάτι που σας αφήνει πικρή ανάμνηση; «Αυτή είναι η ζωή, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Εγώ κρατάω τις καλές αναμνήσεις».

Τι είναι αυτό που θυμάται πιο έντονα: «Αυτό που θυμάμαι είναι την φανέλα με τον αριθμό 12. Είχα πει στον πρόεδρο τότε της Ομόνοιας ότι το 12 πρέπει να το δώσουμε στους οπαδούς. Ήταν μια αναγνώριση για τον κόσμο. Ήταν μια δική μου ιδέα και είμαι ιδιαίτερα περήφανος για αυτό αλλά και για τον κόσμο. Πήραμε και το πρωτάθλημα, όλοι ήταν χαρούμενοι. Είχαμε φυσικά και μια καλή ομάδα, παίκτες όπως ο Καϊάφας, ο Ράουφμαν, Βέσκο και πολλούς άλλους. Ήμασταν σαν μια οικογένεια».

Τι θυμάται από την θητεία του στην ΑΕΛ: «Ο Άκης φυσικά με ήθελε και ήρθαμε αρκετά κοντά. Πάντα με ρωτούσε, «Χενκ τι νομίζεις, θα έρθεις στη Λεμεσό;», και του απάντησα γιατί όχι. Πήγα και κάναμε 25 ματς χωρίς ήττα. Μια φορά με ρώτησε να προβλέψω το αποτέλεσμα σε ένα ματς με την Ανόρθωση. ‘Θα νικήσουμε 2-0’, του είπα. Μου είπε πως η Ανόρθωση είναι και αυτή μια μεγάλη ομάδα και του είπα κανένα πρόβλημα και στο τέλος νικήσαμε.

Ενθουσιασμένος από τις αναμνήσεις που είχε με τον Άκη Έλληνα, μας είπε και μια άλλη ιστορία σε παιχνίδι με την Ανόρθωση: «Μια άλλη φορά παίζαμε πάλι με την Ανόρθωση, αν δεν κάνω λάθος, και ήμασταν μπροστά στο σκορ. Η Ανόρθωση έβαλε κι άλλο επιθετικό και το ίδιο έκανα κι εγώ, βάζοντας ακόμη έναν επιθετικό. Και ο Άκης μου είπε: ‘Τι κάνεις;’. Όλοι έλεγαν να μπει ένας αμυντικός και εσύ έβαλες επιθετικό. Τελικά σκοράραμε ξανά και νικήσαμε με τον Άκη να μου λέει: «Απίστευτο, αυτή είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου, που είδα τέτοια τακτική και μάλιστα στο τέλος να νικήσουμε».

Για την περίφημη ζώνη άμυνας όταν του είπαμε πως ήταν ο πρώτος που την εφάρμοσε στην Κύπρο χάρηκε που το θυμηθήκαμε: «Το θυμάστε έτσι; Ναι έτσι έγινε, εγώ ήμουν ο πρώτος που την εφάρμοσε στην Κύπρο».

Είχε φέρει ένα διαφορετικό στιλ ποδοσφαίρου στην Κύπρο, πολύ πιο επιθετικό: «Ναι, για μένα πάντα το μότο μου ήταν μόνο νίκη, ανεξαρτήτως άμυνας».

Για την περιβόητη ατάκα του ότι προτιμάει να δεχθεί 4 γκολ και να βάλει 5: «Μπράβο, μπράβο έτσι σκεφτόμουν. Είναι πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο και για τον κόσμο να βλέπουν γκολ. Εάν παίζεις και είσαι στο 0-0, οκ τίποτα. Για μένα πάντα ήταν σημαντικό να βάλω ένα γκολ περισσότερο από τον αντίπαλο και να νικήσω. Αυτό είναι σημαντικό γιατί έτσι βλέπεις και καλό ποδόσφαιρο και θέαμα».

Αν παρακολουθεί Ομόνοια και ΑΕΛ: «Όχι, δυστυχώς δεν έχω τόσο στενή επαφή τα τελευταία χρόνια. Ακούω πολύ καλά πράγματα για την Ομόνοια, ότι παίζει καλά το τελευταίο διάστημα, είναι και πρώτη τώρα με την Ανόρθωση. Μαθαίνω πως υπάρχει καλή οργάνωση στην Ομόνοια, σε πιο επαγγελματικό επίπεδο».

Αν του λείπει το ποδόσφαιρο: «Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου, όμως πλέον είμαι πολύ μεγάλος. Φυσικά όταν ήμουν Κύπρο το απόλαυσα και δεν θα με χαλούσε να έμενα κι άλλα χρόνια».

Πλέον μένει λίγο έξω από τις Βρυξέλλες, απολαμβάνει… ζιβάνα και παρακολουθεί τα ματς της Μπριζ με τον γιο του: «Αυτές τις μέρες παρακολουθώ από κοντά την Μπριζ και πιο μικρές ομάδες. Γενικά παρακολουθώ ποδόσφαιρο, κάθε βδομάδα μπορεί να βλέπω πάνω από δέκα ματς. Πρόσφατα πήγα στο γήπεδο στον αγώνα της Μπριζ με την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, μαζί με το γιο μου. Πλέον η ζωή μου είναι στο Βέλγιο, εδώ και χρόνια λίγο έξω από τις Βρυξέλλες».

Το μήνυμα τους προς όλους τους φίλους του και τους οπαδούς στην Κύπρο: «Ο Κασάπης είναι ένας από τους καλύτερους μου φίλους και δεν τον ξεχνάω ποτέ, μου έμαθε πολλά. Δώσε σε όλους τους φίλους της Ομόνοιας και της ΑΕΛ χαιρετίσματα από τον Χενκ Χάουαρντ».

Διαβάστε επίσης: Παναγιώτου στο {TS}: «Αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο…» – Τι είπε ο Κύπριος κόουτς και για το βιβλίο του και όχι μόνο

Γιάννου στο {TS}: «Προπονητικά ακολουθώ την Ιθάκη, ποδοσφαιρικά να…» – Ο διπλός ρόλος, η συνεργασία με τον αδερφό, η ΑΕΚ και όχι μόνο

The post ΧΕΝΚ ΧΑΟΥΑΡΝΤ στο ThemaSports: Οι τίτλοι με Ομόνοια, η τρελή πορεία με ΑΕΛ, ο ‘αδερφός’ Άκης Έλληνας και άλλες… ιστορίες appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top