ΔΙΕΘΝΗ

Κλινικές δοκιμές με εθελοντές για εμβόλιο κατά του COVID-19 και στο Σάουθαμπτον

Κλινικές δοκιμές με εθελοντές για εμβόλιο κατά του COVID-19 και στο Σάουθαμπτον

Ερευνητές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σάουθαμπτον και το Πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον θα αρχίσουν κλινικές δοκιμές για εμβόλιο πρωτοβουλίας επιστημόνων στο ΗΒ το οποίο θα μπορούσε να προστατεύσει από τον COVID-19.

 

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Σάουθαμπτον, η δοκιμή θα περιλάβει μέχρι και 510 υγιείς εθελοντές μεταξύ 18 και 55 χρονών, περίπου 187 συμμετέχοντες θα είναι από την περιοχή.

Η εργασία για το εμβόλιο, η οποία αναπτύχθηκε από κλινικές ερευνητικές ομάδες στο Ινστιτούτου Jenner και την Ομάδα Εμβολίων Οξφόρδης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, άρχισε τον Ιανουάριο.

Ονομάζεται ChAdOx1 nCov-19 και κατασκευάζεται από μια αποδυναμωμένη μορφή κοινού ιού κρυολογήματος από χιμπατζήδες, ο οποίος έχει μεταλλαχθεί γενετικά έτσι ώστε να μην μπορεί να πολλαπλασιαστεί σε ανθρώπους.

Αυτός έχει συνδυαστεί με γονίδια που φτιάχνουν πρωτεΐνες από τον ιό COVID-19 που λέγονται γλυκοπρωτεΐνες με ακίδες (spike glycoprotein) οι οποίες έχουν απαραίτητο ρόλο στην οδό μόλυνσης του ιού SARS-CoV -2

«Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε αδειοδοτημένα εμβόλια ή συγκεκριμένες θεραπείες για τον COVID-19 αλλά τα εμβόλια αποτελούν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο ελέγχου εξάπλωσης και η διεθνής κοινότητα έχει εντείνει τις προσπάθειες ανάπτυξης ενός (εμβολίου)», ανέφερε ο Καθηγητής Σολ Φάουστ, Διευθυντής του Κλινικού Ερευνητικού Κέντρου του Σάουθαμπτον NIHR, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σάουθαμπτον.

«Αυτό το εμβόλιο στοχεύει να στρέψει το πιο ισχυρό όπλο του ιού, τις ακίδες του, εναντίον του ίδιου, μεγαλώνοντας αντισώματα που θα κολλήσουν πάνω τους κάτι που θα επιτρέψει στο ανοσοποιητικό σύστημα να συγκεντρωθεί και να καταστρέψει τον ιό», πρόσθεσε.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του «που υποστηρίζουμε τους συναδέλφους μας στην Οξφόρδη, συνεργαζόμενοι σε αυτή την εξαιρετικά σημαντική έρευνα, η οποία αποτελεί μία από τις μόλις τέσσερις δοκιμές σε εξέλιξη ανά το παγκόσμιο και θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την ετοιμασία ενός εμβολίου αργότερα φέτος».

Η έρευνα πραγματοποιείται στην Οξφόρδη και το Σάουθαμπτον και πιθανόν να προστεθούν ακόμη τρεις περιοχές. Οι μισοί εθελοντές θα λάβουν ή το εμβόλιο και οι άλλοι μισοί ένα αδειοδοτημένο εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας και της σηψαιμίας ως μέτρο σύγκρισης.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top