ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Στο υπουργείο Δικαιοσύνης το θέμα με τις κλίμακες και τις προσαυξήσεις αστυνομικών – Ζητά διευκρινίσεις το Γεν. Λογιστήριο

ΚΥΠΡΟΣ: Στο υπουργείο Δικαιοσύνης το θέμα με τις κλίμακες και τις προσαυξήσεις αστυνομικών – Ζητά διευκρινίσεις το Γεν. Λογιστήριο

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης βρίσκεται πλέον το θέμα που αφορά τις μισθολογικές ανελίξεις περίπου 800 μελών της Αστυνομίας, κατόπιν των τροποποιήσεων που ψήφισε η Βουλή τον περασμένο Ιούλιο αποκαθιστώντας μια αδικία σε βάρος μελών του σώματος.

Του Φάνη Μακρίδη

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που λάβαμε από την Αστυνομία, η Διεύθυνση Οικονομικών της αστυνομικής δύναμης έχει ήδη προβεί στις δέουσες ενέργειες και έχει αποταθεί στο Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Η Γενική Λογίστρια του κράτους, κα Ρέα Γεωργίου, ανέφερε στο ThemaOnline ότι η δική της υπηρεσία έχει αποταθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, προκειμένου να ξεκαθαριστούν κάποιες παράμετροι σε σχέση με τους κανονισμούς και εν τέλει να καταστεί εφικτή η απελευθέρωση του σχετικού κονδυλίου.

Η κα Γεωργίου, πρόσθεσε πως «ενδεχομένως να χρειαστεί και γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία». Πάντως, διαβεβαίωσε πως γίνονται όλες οι δέουσες ενέργειες για να διευθετηθεί το όλο ζήτημα. Εξήγησε, μάλιστα, κατόπιν ερώτησής μας, πως και η ίδια έχει κάνει ενέργειες γι΄ αυτό τον σκοπό.

Θυμίζουμε ότι η Ολομέλεια της Βουλής στις 12 Ιουλίου του 2019 ενέκρινε ομόφωνα τους τροποποιητικούς κανονισμούς, σύμφωνα με τους οποίους δίνονται προαγωγές και αυξήσεις μισθών σε αστυνομικούς και πυροσβέστες.

Οι προαγωγές και αυξήσεις που αφορούν όλους όσοι διορίστηκαν μετά την 25η Ιουλίου 2002 στις συνδυασμένες μισθοδοτικές κλίμακες Α3-Α5-Α7.

Το ίδιο ισχύει και για τους Ειδικούς Αστυνομικούς που διορίστηκαν μεταξύ 16/05 2017 και 11/07 2002 στις συνδυασμένες μισθοδοτικές κλίμακες της θέσης τους Α1-Α3-Α5, όπως επίσης και όσων διορίστηκαν μετά τις 11 Ιουλίου 2002 στις συνδυασμένες μισθοδοτικές κλίμακες της θέσης τους Α1-Α2-Α5.

Σημειώνεται πως οι προσαυξήσεις θα δοθούν αναδρομικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top