ΚΥΠΡΟΣ

Ακόμη δεν είπε την τελευταία της λέξη (Ομόνοια – Απόλλωνας 1-0)

Ακόμη δεν είπε την τελευταία της λέξη (Ομόνοια – Απόλλωνας 1-0)

Η Ομόνοια σημείωσε την πρώτη της φετινή νίκη απέναντι στον Απόλλωνα, κερδίζοντας με 1-0 το σημερινό ντέρμπι στο ΓΣΠ με γκολ του Σκέμπρι.

Η ομάδα του Κώστα Καϊάφα ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας (μετά την ήττα και της ΑΕΚ) ενώ ο Απόλλωνας έμεινε για πρώτη φορά φέτος χωρίς νίκη για τρία σερί παιχνίδια.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Αναγκαστική η αλλαγή του Ρομπέρ, που νωρίτερα είχε περάσει ως αλλαγή, ενώ ενοχλήσει είχε ο Γουίλερ στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Δείτε ΕΔΩ το live του αγώνα.

Το ματς

Ο αγώνας στο ΓΣΠ ήταν απολαυστικός, με τον Απολλωνα να έχει ενέργεια στο παιχνίδι του και την Ομόνοια να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και σαφώς βελτιωμένη, σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΑΠΟΕΛ για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Ο Τουράμ επιχείρησε ένα ανάποδο στο 7΄ το οποίο πέρασε έξω ενώ ακολούθησαν οι προσπάθειες των Γκίε και Λόπες, τις οποίες σταμάτησε ο εντυπωσιακό Παναγή. Ο Κύπριος πορτιέρο της Ομόνοιας, ήταν εξαιρετικό στο σημερινό ντέρμπι.

Το ματς πήρε «φωτιά» στο 17΄ο λεπτό όταν ο Ασίς επιχείρησε το σουτ, ο Βάλε έδιωξε προσωρινά και ο επερχόμενο Σκέμπρι σκόραρε και πάλι εις βάρος του Απόλλωνα, δίνοντας το έναυσμα για πανηγύρια στον κόσμο της Ομόνοιας. Ο Απόλλωνας άγγιξε την ισοφάρισε στο 23΄ αλλά η κεφαλιά του Αγγελή σταμάτησε στο δοκάρι ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ασίς από ευνοϊκή θέση δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα γκολ τους, αλλά το σουτ του Σκέμπρι στο 33΄ σταμάτησε στο δοκάρι. Από την πλευρά του ο Απόλλωνας είχε νέα καλή στιγμή με τον Τουράμ στο 35΄ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας ολοκλήρωσε τις αλλαγές του από το 55΄ όταν οι Ρομπέρ και Χάμπος πέρασαν στο 45΄ αλλά ο Ρομπέρ είχε πρόβλημα και την θέση του πήρε ο Έλτον. Η Ομόνοια έχασε σωρεία ευκαιριών για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, το οποίο δεν ήρθε ποτέ.

Οι προσπάθειες των Γκαρσία, Οικονομίδη, Ποτέ και Ρόντρι δεν έφεραν αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους, ενώ ο Απόλλωνας κυνήγησε μέχρι το φινάλε το γκολ αλλά ο Παναγή είπε και πάλι όχι, στην προσπάθεια του Γκίε στο 85΄. Το τελευταία σφύριγμα του Δημήτρη Μασιά βρήκε την Ομόνοια να σημειώνει μια σπουδαία νίκη και τον Απόλλωνα να γνωρίζει δεύτερη σερί ήττα, αυτή την φορά στο ντεμπούτο του Τον Κάανεν στον πάγκο.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Γκουλόν, Οικονομίδης, Δημητρίου, Λεάντρο, Ρούνιε, Φυλακτού, Ασίς (77΄ Ρόντρι), Κιρμ, Σκέμπρι (72΄ Φοφανά), Γκαρσία (77΄ Ποτέ).

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Γουίλερ, Ν. Λόπες, Ουόν, Αγγελή, Στογιάνοβιτς (46΄ Κυριάκου), Μεριέμ, Ρόσα, Τουράμ, Ο. Λόπες (46΄ Ρομπέρ /  55΄ Φιγκουεϊρέδο), Γκιέ.

Οι κίτρινες κάρτες:

Ομόνοια: Γκουλόν (4η), Φυλακτού, Λεάντρο

Απόλλωνας: Ν. Λόπες, Κυριάκου, Ουόν

Στέλιος Δημοσθένους

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top