Δικοινοτικό πανεπιστήμιο στη νεκρή ζώνη θέλουν οι Τουρκοκύπριοι

Δικοινοτικό πανεπιστήμιο στη νεκρή ζώνη θέλουν οι Τουρκοκύπριοι

Το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο, στηρίζει έντονα την ιδέα του ανοίγματος ενός δικοινοτικού πανεπιστημίου στην νεκρή ζώνη, η οποία ελέγχεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο «πρόεδρος» του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου Φίκρι Τόρος, δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι αντιμετωπίζουν με ενθουσιασμό μία τέτοιους είδους πρωτοβουλία.

Το θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του λεγόμενου Πρύτανη του «Πανεπιστημίου Ανατολικής Μεσογείου» , Δρ. Νετζντέτ Oσάμ και της  αντιπροσωπείας που τον συνόδευε.

Ο «Πρόεδρος» του Επιμελητηρίου θεωρεί ότι η θέσπιση και λειτουργία ενός τέτοιου πανεπιστημίου στην Κύπρο, θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση και ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών στο νησί.

«Η δημιουργία ενός τέτοιου πανεπιστήμιο, το οποίο θα προσφέρει μαθήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ιστορία, τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και τη θρησκεία θα είναι εξαιρετικά πολύτιμη στην προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων των δύο πλευρών», είπε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Αποκαλυπτική η συνέντευξη Έρχιουρμαν για τους λόγους που δεν έχουν επαναρχίσει οι συνομιλίες από την τουρκική πλευρά

ΠτΔ: Αποκαλυπτική η συνέντευξη Έρχιουρμαν για τους λόγους που δεν έχουν επαναρχίσει οι συνομιλίες από την τουρκική πλευρά

Το να τίθενται όροι και προϋποθέσεις πριν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων είναι μια τακτική που δεν βοηθά στο να υπάρχουν εξελίξεις, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE