ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Σύσκεψη για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Σύσκεψη για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων

Σύσκεψης για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων θα προεδρεύσει σήμερα Δευτέρα (27/04) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με τη συμμετοχή εμπλεκόμενων φορέων.

Συγκεκριμένα, η σύσκεψη θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 10:00, με τη συμμετοχή του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, του Γενικού Εισαγγελέα, του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και της Επιτρόπου Νομοθεσίας.

Την περασμένη Παρασκευή η Επιτροπή Νομικών της Βουλής συζήτησε για την πλήρη επαναλειτουργία των δικαστηρίων, με τη συμμετοχή του Υπουργού Δικαιοσύνης, του Προέδρου της Βουλής, του Υφυπουργού Καινοτομίας, του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, εκπροσώπου του Γενικού Εισαγγελέα, της Επιτρόπου Νομοθεσίας και του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Η Επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου αύριο, με τηλεδιάσκεψη, για να συζητήσει δύο προτάσεις νόμου για διευκόλυνση των πολιτών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης, είπε πως αυτή η εβδομάδα θα είναι εβδομάδα εξελίξεων στον τομέα της δικαιοσύνης.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

H πραγματοποίηση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την 1η Δεκεμβρίου 2025, αποτελεί μια στιγμή ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας για τη χώρα μας, καθώς εντάσσεται στην τελική προετοιμασία ενόψει της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 και σηματοδοτεί την αναγνώριση του ρόλου και της συμβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE