ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Φωνές γονέων οτι τα παιδιά τους δεν έχουν τάμπλετ για την εξ'αποστάσεως εκπαίδευση - Απάντηση Υπουργού

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Φωνές γονέων οτι τα παιδιά τους δεν έχουν τάμπλετ για την εξ'αποστάσεως εκπαίδευση - Απάντηση Υπουργού

Αρκετές ήταν οι φωνές-καταγγελίες γονέων στην εκπομπή "Αιχμές" στο Omega, ότι τα παιδιά τους δεν έχουν ταμπλετ.

Αρκετά ήταν τα ερωτήματα επίσης τι γίνεται για οικογένειες που έχουν 3-4 παιδιά σε διαφορετικές ηλικίες και θα πρεπει την ίδια ώρα να χρησιμοποιούν ταμπλετ , την στιγμή που στην οικογένεια μπορεί να υπάρχει μόνο ένα διαθέσιμο. Ενώ επίσης υπήρξε και ερώτημα τι συμβαίνει με τις οικογένειες που διαθέτουν υπολογιστή αλλά η χρήση γίνεται απο τους γονείς για επαγγελματικούς σκοπούς ώστε να φέρουν εισοδήματα στο σπίτι.

Ποια είναι η πλευρά απαντήσεων απο τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου όπως αναφέρθηκε και στην τηλεδιάσκεψη που είχε πραγματοποίηθει την Δευτέρα (27/4) με τον Πρόεδρο και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού.

Αναφορικά λοιπόν, με τις ανάγκες των μαθητών/μαθητριών σε ψηφιακές συσκευές και διαδίκτυο, ο Υπουργός ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή άρχισαν οι διαδικασίες για να καταγραφούν οι ανάγκες σε συνδέσεις στο διαδίκτυο και συσκευές. Οι μισές από τις συσκευές αυτές εξασφαλίστηκαν από πόρους του Υπουργείου και οι άλλες μισές εξασφαλίστηκαν από ευγενικές προσφορές από φιλανθρωπικούς οργανισμούς, ιδιωτικές εταιρείες και συνδικαλιστικές οργανώσεις, αφού αυτός ήταν ο πιο σύντομος τρόπος για την κάλυψη των αναγκών. Το ίδιο συνέβη και με τις συνδέσεις στο διαδίκτυο, αφού οι μισές καλύφθηκαν από δωρεές παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και οι άλλες μισές χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο.

Για τους μαθητές/μαθήτριες που δεν έχουν ακόμα κάποια ψηφιακή συσκευή, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι στο ΥΠΠΑΝ κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να προμηθευτούμε, το ταχύτερο, αριθμό συσκευών τύπου ταμπλέτας. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να μας εμποδίζει από το να προχωρήσουμε με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Στο ίδιο πλαίσιο, πρόσθεσε ότι ήδη έγινε επιμόρφωση εκπαιδευτικών, ετοιμάστηκαν ενημερωτικά βίντεο και θέσαμε σε λειτουργία γραμμή επικοινωνίας για ερωτήματα γονέων/κηδεμόνων σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Παράλληλα, σημείωσε ότι τη δυνατότητα που αποκτήσαμε, να μπορούμε να αξιοποιήσουμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία, θα μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και στο μέλλον.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top