ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΡΕΥΝΑ PwC: Στα φυσιολογικά σε 3 μήνες η επιχείρηση τους αν η πανδημία σταματήσει σήμερα

ΕΡΕΥΝΑ PwC: Στα φυσιολογικά σε 3 μήνες η επιχείρηση τους αν η πανδημία σταματήσει σήμερα

Εάν η πανδημία του COVID-19 σταματήσει σήμερα, η επιχείρησή τους θα μπορέσει να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα λειτουργίας της, εντός τριών μηνών, δηλώνει το 62% των 45 Οικονομικών Διευθυντών από την Κύπρο που συμμετείχαν σε έρευνα της PwC Κύπρου για τις επιπτώσεις του COVID-19 στις επιχειρήσεις και στην ευρύτερη οικονομία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της PwC Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 20 έως 22 Απριλίου, 2020, η πιθανότητα να οδηγήσει ο COVID-19 σε παγκόσμια οικονομική ύφεση αποτελεί την κορυφαία ανησυχία για τους CFOs στην Κύπρο με ποσοστό 73%, ενώ ακολουθούν η μείωση της κατανάλωσης και της εμπιστοσύνης των καταναλωτών με 58% και οι δημοσιονομικές επιπτώσεις με 58%.
 
Επιπρόσθετα, περισσότερο από τα τρία τέταρτα (78%) των ερωτηθέντων ανησυχούν πολύ για τις επιπτώσεις του COVID-19 στις επιχειρήσεις τους, με μόλις το 9% να θεωρεί πως η πανδημία αποτελεί μεμονωμένη πρόκληση, που δεν έχει επί του παρόντος σημαντική επίδραση στην επιχείρησή τους.
 
Επίσης, ενώ το 69% αναμένει μείωση των εσόδων και/ή των κερδών της εταιρείας τους ως αποτέλεσμα του COVID-19, μόλις το 4% αναμένει αύξηση των εσόδων του.
 
Επιπλέον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της PwC Κύπρου, το 69% των CFOs θα προχωρήσει με μείωση κόστους στην επιχείρησή του, ενώ η πλειοψηφία τους (42%) σχεδιάζει αλλαγές στο ανθρώπινο δυναμικό τους ως αποτέλεσμα της μεταβολής της ζήτησης.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της PwC, σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου Ευγένιος Ευγενίου ανέφερε πως η έρευνα της PwC αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, το οποίο προσφέρει μια σφαιρική απεικόνιση της αντίληψης των Οικονομικών Διευθυντών τόσο στην Κύπρο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. για τις επιπτώσεις της πανδημίας.
 
«Παρόλο που η κυρίαρχη ανησυχία για την μεγάλη πλειοψηφία, είναι η αβεβαιότητα, όσον αφορά τη διάρκεια και τη σοβαρότητα της πανδημίας, είναι σημαντικό το γεγονός πως οι περισσότερες επιχειρήσεις δηλώνουν ότι θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στις κανονικές επιχειρηματικές τους δραστηριότητες αρκετά γρήγορα, όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος της πανδημίας», προσθέτει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top